SON DAKİKA
Hava Durumu

Hollanda'dan Bursa'ya Ağır Hediye

Bursa Hayvanat Bahçesi'ne Hollanda’dan hediye edilen 10 zebra kaplumbağası, kendilerini için özel olarak hazırlanan bahçelerinde ilk keşfini y

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2013 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2013 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hollanda'dan Bursa'ya Ağır Hediye
Bursa Hayvanat Bahçesi'ne Hollanda’dan hediye edilen 10 zebra kaplumbağası, kendilerini için özel olarak hazırlanan bahçelerinde ilk keşfini yaptı. Dünyanın 4. en büyük kara kaplumbağası olarak gösterilen ve kış uykusuna yatmayan zebra kaplumbağaları, önümüzdeki kışı uykusuz geçirecekleri yeni yerlerini tanımaya çalıştı. 

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği üyesi Bursa Zoo Park'a Hollanda'daki İguana Hayvanat Bahçesi’nden gönderilen 10 leopar kaplumbağa, kendileri için özel olarak hazırlanan Afrika Savana Bölgesi’ndeki, bahçeli barınaklarına yerleştirildi. Havaların sıcak olması sebebiyle barınakta kalan ve dünyanın en büyük 4. kara kaplumbağası olarak gösterilen kaplumbağalar, ilk kez bahçeye çıkarıldı. Kendileri için hazırlanan yerde turlayan kaplumbağalar, uzun ve yorucu yolculuğun stresini bahçede ağır ağır keşif yaparak attı. Günlerdir çıkamadıkları toprağa ayak sürmenin keyfini yaşayan kaplumbağalarönümüzdeki koca kışı uykusuz geçirecekleri yeni yerlerini tanımaya çalıştı. Yaklaşık 90 yaşına kadar ömür süren bu kaplumbağalar, 80 kilogram ağırlığa kadar ulaşabiliyor.

“ONLAR İÇİN AFRİKA’YA HAS MİZANSEN BARINAK İNŞA EDİLDİ”
Bursa Zoo Park Veteriner Hekimlerinden Nalan Ertaş, Zoo Park'ın Afrika Savana Bölgesi’nde, zebralar, zürafalar ve deve kuşlarının dışında Afrika hayatını ziyaretçilere tanıtmak için yeni barınaklar oluşturduklarını anlattı. Afrika'daki yaşamı yansıtacak şekilde mizansen küçük kulübeler inşa ettiklerini belirten Ertaş, “Daha önce de mirket ve monguslar getirmiştik. Şimdi de Hollanda'nın İguana Hayvanat Bahçesi’nden Afrika’ya özgü toplam 10 adet Afrika kaplumbağası ve leopar kaplumbağası hediye edildi” dedi.

“ZEBRA KAPLUMBAĞALARI KIŞ UYKUSUNA YATMIYOR”
Kara kaplumbağaları gibi bitkisel olarak beslenen Zebra kaplumbağalarının kış uykusuna yatmadıklarını hatırlatan Ertaş, “Bunlar çok sıcaklarda doğal alanlarında kazdıkları tünellerinde yaşayan hayvanlar. Tabi biz de kapalı ve açık barınaklar olduğu için günün belli saatlerini içeride belli saatlerini de dışarıda geçiriyorlar” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.