SON DAKİKA
Hava Durumu

Hüseyin Çelik: Bunlar insan olamaz!

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2014 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2014 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hüseyin Çelik: Bunlar insan olamaz!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, daha yangın sönmeden, yaralar sarılmadan siyasi rant devşirilmeye çalışıldığını belirterek, “Başkalarının acısı üzerinden siyasi istismar yapanlar insan olamaz.” dedi.

Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenliyor. Çelik’in konuşmasından bazı başlıklar şöyle: Madenlerle ilgili yasal yada denetim eksikliğimiz yoktur. 2012-2014 yılları arasında 119 işyerine kapatma cezası vermiştir. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eğitim veriliyor mu? Şuanda bunun eğitimleri veriliyor, kamu spotları yayınlanıyor.

Burada elle tutulur bir problem görülmüyor.

Sayın Kılıçdaroğülu ve Bahçeli'ye Soma'da yapmış oldukları ziyaretler ve sorumlu açıklamalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Bir CHP genel başkan yardımcısı, Sayın Başbakan'ı terbiyesizlikle suçlayacak kadar en büyük terbiyesizliği yapmıştır. Bir iddiadan yola çıkarak, "Başbakan marketin içinde yumruk attı" diye servis edildi. Sosyal medyada dolaştırıldı. Bu bir iddiadır. Orada görüntüler var. Birisi bir yalan ortaya atar, kendisi bile inanmaya başlar.15 yaşında çocuk dendi, olmadığı anlaşıldı. Sigortasız insan var dendi, olmadığı anlaşıldı. Ben firmanın açıkladığı bilgileri paylaşacak değilim.

-Başkalarının acısı üzerinden siyasi istismar yapanlar insan olamaz.

-Maden ocağını işleten firma haklı mı haksız mı incelemeyle ortaya çıkacak.

-Acımızı yaşayacağız, sonrasında ihmaller ve tedbirler açısından gerekenler yapılacak.

-Soma'daki insanların sitemini anlamak mümkündür. Başbakan Soma'ya gittiğinde iş riskine değinmiştir. Madencilik inşaat ve kimya sektörü riski en büyük olan sektörlerdir. En çok iş kazası olan mesleklerdir. Başbakan'ın söylediği şudur, eğer siz gemiciyseniz, sizin fırtınaya tutulmanız çok daha yüksektir. Siz askerseniz kurşuna hedef olma ihtimaliniz yüksektir. Kazalar minimize edilir. Ülkemizde demek ki hala o seviyede değiliz. Başbakanın iş riskine temas etmesinden dolayı, bunu abartıp başbakanın bu işi hafif gördüğü, insanların acılarını görmezlikten geldiği yönünden anlamak doğruyla yanlışla bağdaşamaz. Başbakan Erdoğan'ın Soma'daki acıları hafife aldığı yönündeki açıklamalarda bulunanların ahlakı sükut etmiştir. Acılar araç haline getirilmemelidir. Burada sorgulamamız gerekenler varsa bunları sorgulayalım.

Sendikalarımız, medyamız hepimiz kendimizi sorgulayalım. Kamu spotlarını bile yarasalar uyuduktan sonra yayınlayan medyamız acaba nasıl bir farkındalık oluşturacak? Bunları oturup kendi dünyamızda değerlendirmemiz gerekiyor. Acımız büyük hepimiz seferber olmalıyız. Acılardan dayanışma çıkaran bir kültürün evlatlarıyız.

TOMA'lara yatırım yerine Soma'ya yayırım yapsaydınız diyenler. Kafiye oyunlarını bırakın. Sonrasında çok vahim olaylar oluşacaksa polis gereken önlemi alır ve müdahale eder. Ama Soma'ya gitmiş Başbakana ve yanındakilere saldırdılar. Koruma araçlarımız pert oldu. Acısı olanlar böyle yapmaz. Onlar acısı olanlar değil. Sosyal medyada akla hayale gelemeyecek şeyler yazacaksınız. Bunlar insanlığa sığmaz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.