SON DAKİKA
Hava Durumu

İBB Zabıta Daire Başkanı Karali görevinden uzaklaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, zabıta memuruna şiddet uyguladığı gerekçesiyle

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2017 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2017 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İBB Zabıta Daire Başkanı Karali görevinden uzaklaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, zabıta memuruna şiddet uyguladığı gerekçesiyle Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali'nin görevden uzaklaştırıldığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysalzabıta memuruna şiddet uyguladığı gerekçesiyle Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali'nin görevden uzaklaştırıldığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.


‘Zabıta memuruna şiddet’ görüntüleri çok üzücü ve insanlık adına utanç vericidir. Ben de haklı tepkilerini gösteren vatandaşlarımızla aynı duyguları yaşadım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde konumu ve sıfatı ne olursa olsun her çalışanımız saygıdeğerdir.


Zabıta kardeşimize yapılan çirkin muamele nedeniyle Zabıta Daire Başkanını görevden uzaklaştırdım ve hakkında soruşturma başlattım. Vatandaşlarımız gerekli işlemlerin titizlikle yapılacağından emin olsunlar.





 Uysal, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "zabıta memuruna şiddet" görüntülerinin çok üzücü ve insanlık adına utanç verici olduğunu ifade ederek, haklı tepkilerini gösteren vatandaşlarla aynı duyguları yaşadığını aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde konumu ve sıfatı ne olursa olsun her çalışanının saygıdeğer olduğunu vurgulayan Uysal, "Zabıta kardeşimize yapılan çirkin muamele nedeniyle Zabıta Daire Başkanı'nı görevden uzaklaştırdım ve hakkında soruşturma başlattım. Vatandaşlarımız gerekli işlemlerin titizlikle yapılacağından emin olsunlar." ifadelerini kullandı.


Güvenlik kamerası kayıtlarına, Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali'nin, zabıta memuruna, arkadaşlarının önünde bağırdığı ve sonra da tokat attığı yansımıştı. Görüntülerde, Karali'nin bölgeden uzaklaşmasının ardından zabıta memurunun yere düşmesi ve sağlık ekiplerince müdahale edilmesi de yer almıştı. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.