SON DAKİKA
Hava Durumu

İddialar gerçek dışı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''İmralı'daki hükümlünün Erbil'e götürüldüğü iddiası gerçek dışıdır. Tebessümle karşılıyorum''

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2013 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2013 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''İmralı'daki hükümlünün Erbil'e götürüldüğü iddiası gerçek dışıdır. Tebessümle karşılıyorum'' dedi. 


 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Danıştay, Adalet Bakanlığı ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Avrupa Konseyi ile ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında düzenlenen ''Türkiyede İfade ve Medya Özgürlüğü'' konulu konferans devam ederken, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergin, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeler çerçevesinde Öcalan'ın Erbil'e götürüldüğü yönündeki iddialara yanıt verdi.

Ergin, ''Erbil'e dönük, İmralı'daki hükümlünün oraya götürüldüğüne dair iddia tamamen gerçek dışı. Düşünülmesi bile söz konusu değil. Tebessümle karşılıyorum sadece'' dedi.

Sürece ilişkin yapılacak yeni görüşmelerin kimlerle yapılacağına ilişkin soruları üzerine de Ergin, şu yanıtı verdi:
''Yürümekte olan bir süreç var. Bu sürecin sağlıklı şekilde sonuçlanması noktasında taraflar dikkatli. Siyaset kurumu da başta BDP ve istihbarat birimlerimizin yaptığı görüşmeler, bütün bunlar beraberce düşünülen çalışmalar. Önümüzdeki günlerde biraz beklersek neticeyi beraberce göreceğiz, kimler gidecek, ne zaman gidecek. Sağlıklı bir zeminde yürümesi için gayret sarf ediliyor.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.