SON DAKİKA
Hava Durumu

İHH'dan ekmek fırını

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, İHH, Suriye halkı için günde 200 bin ekmek üretecek ekmek fırını kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2013 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2013 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, İHH, Suriye halkı için günde 200 bin ekmek üretecek ekmek fırını kurdu.


 
 

İHH'dan yapılan açıklamaya göre, Suriye'de insani krizin başlamasından bu yana, mazlum halka pek çok alanda yardımlar yapan İHH İnsani Yardım Vakfı, Hatay'da ekmek fırını açtı.

Ekmek fırını günde 20 ton unu işleyerek 200 bin adet Suriye halkının tükettiği ekmek türünden üretecek. Üretilen ekmekler; İHH Suriye ekipleri tarafından İdlib, Halep, Hama, Humus gibi ekmek üretilemeyen ve yokluklar yaşayan bölgelere ulaştırılacak.

İHH Suriye Koordinatörü Muhammet Yorgancıoğlu, Suriye'deki insani krizin boyutlarının tahammül sınırlarını aştığını belirterek, "Suriye'de fırınlar vuruluyor, insanlar ekmek kuyruklarında katlediliyor. BizimSuriye içinde de oluşturduğumuz fırınlar var ve un yardımı devam ediyor. Bunlara ek olarak burada direkt olarak ekmek üretip hem Hatay-Reyhanlı'daki hastanelere hem kamplara hem de İdlib, Halep, Hama, Humus gibi bölgelere ulaştıracağız. Fırınımız 200 bin ekmek kapasiteli. Mümkün olduğunca bu rakamı yakalayıp insanlara ekmek ulaştıracağız. Suriyeli kardeşlerimiz en azından ekmek yiyebilecekler" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.