SON DAKİKA
Hava Durumu

İhsanoğlu'n dan Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında açıklama

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Adaylık süreci resmiyete kavuşmasından sonra, belirlediğimiz program

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2014 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2014 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İhsanoğlu'n dan Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında açıklama
Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Adaylık süreci resmiyete kavuşmasından sonra, belirlediğimiz program çerçevesinde kampanyamız fiilen başlayacak ve ülkemizin her tarafında milletimizle buluşarak, bu tarihi yolculuğa birlikte çıkacağız" dedi.
CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanının halkımız tarafından ilk kez seçileceği tarihi bir dönemi yaşıyoruz. Yüce milletimizi temsil eden bu makama adaylık hususunda farklı görüşlere sahip siyasi partiler arasında anlayış birliğinin oluşması ve toplumun her kesimini kapsayan büyük bir uzlaşmanın ortaya çıkmasını mutlulukla karşılıyorum. Bu uzlaşmanın odak noktasında bulunuyor olmaktan ve şahsıma gösterilen bu yüksek teveccüh ve güvenden dolayı milletimize şükranlarımı sunuyorum. İçinden geçmekte olduğumuz bu tarihi süreçte, ülkemizin esas ihtiyacı, cumhuriyetimizin temel niteliklerinin korunarak, birlik ve beraberliğimizin huzur, kardeşlik ve toplumsal barış ortamıyla yeniden taçlanmasıdır. Hiç kimsenin kendisini öteki hissetmediği, tüm vatandaşlarımızın hürriyet ve refahının hukuk devleti tarafından teminat altına alındığı, herkesin haklarının eşitlik ilkesi çerçevesinde adil bir şekilde korunduğu, saygın ve güçlü bir Türkiye özlemini kalbimizde hissediyoruz. Bu kapsamda ekibimizle birlikte hazırlık çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız" dedi.
Adaylık süreci resmiyete kavuşmasından sonra, belirlenen program çerçevesinde seçim kampanyasının fiilen başlayacağını belirten İhsanoğlu, açıklamasında şunları kaydetti: "Ülkemizin her tarafında milletimizle buluşarak, bu tarihi yolculuğa birlikte çıkacağız. Bu bağlamda medya ve basın kuruluşlarıyla düzenli bir ilişki kurularak kamuoyunu aydınlatma ve bilgilendirme faaliyetleri başlayacaktır. Milletimizin her kesiminden bu tarihi uzlaşmaya ve şahsıma gösterilen büyük alakaya bir kez daha teşekkür eder, tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunarım."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.