SON DAKİKA
Hava Durumu

İki başkan arasında insanlık farkı

Dünya engelliler günü 2 belediye başkanı arasındaki insani zihniyet farkını ortaya koydu. AK Partili Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edeba

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2014 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2014 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İki başkan arasında insanlık farkı
Dünya engelliler günü 2 belediye başkanı arasındaki insani zihniyet farkını ortaya koydu. AK Partili Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak için bir gününün tekerlekli sandalyede geçirirken, CHP'li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün görme engelli personeline tokat atarak şakalaşması tepki çekti.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, iki belediye başkanının engellilere bakış açısı arasındaki zihniyet farkını ortaya koydu. Yıldırım Belediye başkanı ismail Hakıkı Edebali, engellilerin yaşadığı sıkıntıları daha iyi anlayabilmek için bir gününü tekerlekli sandalyede geçirdi. Aynı gün, CHP'li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün, kendisi de görme engelli olan Engelliler Birim Sorumlusu Özgür Uğur'a törende konuşma yaptığı sırada 2 tokat atması tepkilere yol açtı. Olay sonrası açıklama yapan Öz ve Uğur, yaşananların bir selamlaşma, şakalaşma olduğunu söylemek zorunda kaldı.

BAŞKAN ÖZ'ÜN SAVUNMASI: "BENİ BABASI GİBİ SEVER"

CHP'li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün dün Engelliler Birim Sorumlusu Özgür Uğur'a attığı iki tokat büyük tepkiye neden oldu. Belediye Başkanı Öz'ün yaptığı bu hareket sonrasında görme engelli personel bir de açıklama yapıldı. Büyük tepkiler neden olan olay şöyle gerçekleşti. Dün Kartal Belediyesi tarafından "Dünya Engelliler günü Şenliği' düzenlendi. Törene bir çok engelli ailesi de katıldı. Kartal Belediyesi Engelliler birimi sorumlusu Özgür uğur kürsüye çıktı ve "Sevgili mahalle muhtarlarımız da burada. Sefa getirdiniz muhtarlarımız..." dediği sırada Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Özgür Uğur'un ensesine bir tokat attı. Bu tokat üzerine Özgür Uğur arkasını dönerek tokatın nereden geldiğini anlamaya çalıştı, Belediye Başkanı Öz ise 'susun' işareti yaptı.  Daha sonra Belediye Başkanı Altınok Öz, Özgür Uğur'un bu kez de yanağına tokat attı. Bu hareket salonda bulunan vatandaşları şaşkına çevirdi. İnternette yayılan bu görüntüler büyük tepkiye yol açtı. Gelen tepkiler üzerine Kartal Belediyesi açıklama yapmak zorunda kaldı. Kartal Belediyesi'nin açıklamasında bu olayın bir 'şakalaşma' olduğu vurgulandı. Belediye Başkanı Altınok Öz ile Engelliler Birim Sorumlusu Özgür Uğur arasında baba-oğul kadar yakınlık olduğu belirtilen açıklamada "Tüm belediye personelinin bir belediye başkanından daha öte bir baba olarak gördüğü bu isme yönelik ortaya çıkarılan görüntü ve yazılanların mesnetsiz; Sayın Öz’ü karalamaya yönelik kamuoyundaki saygınlığına gölge düşürmek amaç ve hedefi ile gerçekleştirildiği düşünülmektedir." denildi.

HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir gününü tekerlekli sandalyede geçirerek engelliler gibi yaşayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, herkesin bir engelli adayı olduğunu vurgulayarak, “Engelli vatandaşlarımızı anlamak, yaşadıklarını sıkıntıları bire bir gözlemlemek için bir günümü tekerlekli sandalyede geçirdim. Gerçekten yaşamlarının çok zor olduğunu gördüm. Şu an belki sağlıklıyız; ancak birkaç dakika sonra biz de engelli olabiliriz. Hepimiz bir engelli adayıyız. İşte bu gerçek nedeniyle bütün çalışmalarımızı engelli kardeşlerimize göre planlıyoruz” diye konuştu. Engelliler için önemli projeleri birer birer hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Her çalışmamızda, planlamalarımızda ve tüm icraatlarımızda engelliyiz gibi düşünüyor ve öyle davranıyoruz. Amacımız, Yıldırım’ı engelliler için daha yaşanabilir bir ilçe konumuna getirmek. Engelsiz Masamız ile de tüm engellilerin sesi olmaya kararlıyız” diye konuştu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.