SON DAKİKA
Hava Durumu

İki sır kelimeyi açıkladı

Başbakan Erdoğan, dünyada Türkiye için "güvenli bir liman" denildiğini belirterek, "Şu iki sır kelimeye çok inandım: Bunun bir tanesi g

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2013 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2013 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Erdoğan, dünyada Türkiye için "güvenli bir liman" denildiğini belirterek, "Şu iki sır kelimeye çok inandım: Bunun bir tanesi güvendir, bir tanesi istikrardır" dedi.


 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan'daki programı kapsamında, Kırgızistan-Türkiye İş Forumu'na katıldı.

Erdoğan, "Dünyada uluslararası yatırımları en fazla artıran ülkeler arasına girdik ve şu konuşulmaya başlandı, 'Türkiye güvenli bir limandır' denmeye başlandı. Şu iki sır kelimeye çok inandım: Bunun bir tanesi güvendir, bir tanesi istikrardır. Eğer ekonomide güveni ve istikrarı sağlayamazsanız o ülkeye yatırımcı girmez" dedi.

"Su akar, Kırgız yapar"

Başbakan Erdoğan, 10 yıl önce göreve geldiklerinde "Su akar, Türk bakar" denirken, baraj yapımı ve HES'lere önem vermelerinin ardından bu ifadenin bugün "Su akar, Türk yapar" haline dönüştüğünü söyledi. Kırgızistan'ın su potansiyeline işaret eden Erdoğan, hidroelektrik santraller kurularak enerji kapasitesinin yükseltilebileceğini belirtti.

Böylece hem enerji hem de içme ve kullanma suyunun elde edilebileceğine dikkati çekenBaşbakanErdoğan'ın, "Su akar, Kırgız yapar olsun, bunu başarmak lazım" şeklindeki sözleri, salonda alkışlarla karşılandı.

"Para aynen cıva gibidir, kendisi için uygun olduğu yere kaçar"

Başbakan Erdoğan, "Kırgızistan ile Türkiye arasındaki mevcut ticaret hacmimini 1 milyar dolara çıkaralım" derken iş adamlarına inandıklarını vurguladı.

Türk iş adamlarının Afrika, Latin Amerika, Avrupa'da iş yaptığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Orta Asya'da niye olmasınlar, Kırgızistan'da niye olmasınlar? Ama bir şey istiyoruz. Nedir? Ekonomide bir kaide vardır, bize öyle öğrettiler. Para aynen cıva gibidir, kendisi için uygun olduğu yere kaçar. Parayı rahat bir zemine kavuşturmak lazım.

"Türkiye güvenli bir limandır"

Yatırımcıların her zaman eşit muamele, belirlilik ve önünü görmeyi istediğini ifade eden Erdoğan, Türkiye'de de çok sıkıntılı dönemler geçirildiğini ama yatırım ortamını hızla iyileştirmek suretiyle engellerin ortadan kaldırıldığını anlattı.
Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dünyada uluslararası yatırımları en fazla artıran ülkeler arasına girdik ve şu konuşulmaya başlandı, 'Türkiye güvenli bir limandır' denmeye başlandı. Şu iki sır kelimeye çok inandım: Bunun bir tanesi güvendir, bir tanesi istikrardır. Eğer ekonomide güveni ve istikrarı sağlayamazsanız o ülkeye yatırımcı girmez. Onun için güven ve istikrar çok önemli. Ondan sonra tüketim gelir, ondan sonra yatırım gelir, ondan sonra üretim gelir, ondan sonra istihdam gelir. Bunu bu şekilde başarmak gerekir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.