SON DAKİKA
Hava Durumu

İki ülke ilişkileri daha da güçlendi

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, ''Saldırıyı takiben iki ülke ilişkileri daha da güçlendi, buna duygusal alan da dahil" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2013 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2013 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, ''Saldırıyı takiben iki ülke ilişkileri daha da güçlendi, buna duygusal alan da dahil" dedi.


 
 

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) tarafından düzenlenen "Obama'nın İkinci Dönemi: Türkiye-Amerika İlişkilerinde Realizm, Değişim ve Devamlılık" adlı uluslararası konferansa katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Ricciardone, konuşmasında ABD Büyükelçiliğine cuma günü düzenlenen saldırıya değindi.

Saldırıyı düzenleyen teröristin ve arkasındaki grubun amaçlarına ulaşamadığını belirten Ricciardone, teröristlerin isteklerinin aksine Türkiye-ABD ilişkilerinin saldırı sonrasında daha da derinleştiğini söyledi.

Saldırının ardından gösterilen dayanışmaya teşekkür eden Ricciardone, "Teröristler hiçbir zaman kazanamayacak. Bu saldırı Türkiye ile Amerika arasındaki işbirliğini ve birlikte çalışma eğilimini arttırdı. Bu saldırı iki toplumu birbirine daha da yaklaştırdı. Saldırıyı takiben iki ülke ilişkileri daha da güçlendi, buna duygusal alan da dahil" diye konuştu.

Büyükelçi Ricciardone, saldırı sonrasında iki ülke arasında diplomasi, askeri ve güvenlik alanında terörizme karşı var olan mücadelenin daha da artacağını kaydetti.

Konuşmasının sonunda Türkiye'nin dünyada yeni bir oyuncu olduğuna vurgu yapan Ricciardone, önlerinde parlak bir 4 yıl bulunduğunu belirterek, "Bugün buraya geldiğim iki yıl öncesine göre çok daha iyimserim" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.