SON DAKİKA
Hava Durumu

İlk Başbakanlık'ta kaldırıldı

Başbakan Erdoğan'ın, doğal ekmek tüketimini teşvik etmek amacıyla başlattığı kampanya çerçevesinde Başbakanlık yemekhanesinde beyaz

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2013 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2013 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Erdoğan'ın, doğal ekmek tüketimini teşvik etmek amacıyla başlattığı kampanya çerçevesinde Başbakanlık yemekhanesinde beyaz ekmek servisi durduruldu.



 

Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakanlık personelinin kullandığı yemekhanede, bundan böyle beyazlaştırılmış ekmek servisi yapılmayacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman zaman yemek yediği mekanda, tam buğday unundan imal edilen doğal ekmek ve kepekli ekmek servisi yapılıyor.

Başbakan Erdoğan, iki hafta önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın düzenlediği ''ekmek israfını önleme kampanyası'' başlangıç toplantısında, beyaz ekmeğin sofralardan kaldırılması gerektiğini vurgulamıştı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kepekli ekmeğin tüketiminin yaygınlaştırılması için çalışma başlattığı kaydedildi.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu amaçla ''Un Tebliği'' değişikliği hazırlandı. Önümüzdeki günlerde yürürlüğe girmesi beklenen yeni Un Tebliği'nde, kepekli ekmeğin yaygınlaşmasıyla un veriminin artması ve buğday tasarrufu öngörülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.