SON DAKİKA
Hava Durumu

İmamoğlu’nun fitnesine  Alevilerden sert tepki!

Göreve geldiği günden beri İstanbul’a elle tutulur tek hizmeti olmayan ve sadece polemik ve algı operasyonuyla siyaset yapmaya çalışan     Ekrem İmamoğlu, bugüne kadarki skandallarını gölgede bırakacak bir adımı 23 Nisan’da attı. Bastırdığı broşürde Aleviliği başka bir din gibi gösteren İmamoğlu, ilk ve ortaokul öğrencilerine adeta kalkışma mesajları verdi. İmamoğlu’na devletin soruşturma açması beklenirken, Türkmen Alevi Dernekleri ise suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2020 21:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2020 21:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İmamoğlu’nun fitnesine  Alevilerden sert tepki!

Alpaslan YILDIZ

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, bir kez daha ve bu kez çok daha vahim bir skandalla Türkiye gündeminde. Elini attığı her yerden adeta skandal fışkıran İmamoğlu’nun isteğiyle İBB tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak hazırlanan ve çocuklara gönderilen paketlerde yer alan “Cumhuriyet ve Demokrasi” adlı kitapta açıkça sivil itaatsizlik çağrısı yapıldı, Alevilik İslam’dan ayrı bir dinmiş gibi görsellere yansıtıldı.

ÇOCUKLARI SİYASETE ALET ETTİ

HDP’nin desteği ile İBB Başkanı olan İmamoğlu, utanmadan sıkılmadan bu kez 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı pis siyaseti için kullandı. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırılan ve içinde bölücü yıkıcı mesajlar ile pis siyasetin olduğu broşürler çocuklara dağıtıldı. Üstelik İmamoğlu’nun bu broşürü 2017 yılında Beylikdüzü Belediye Başkanı iken bastırdığı ancak İstanbul Valiliği’nin sakıncalı olduğu gerekçesiyle bu yayının dağıtılmasına izin vermediği de ortaya çıktı. Yani uzun süredir CHP’li belediyelerin kamuoyunda oluşturmaya çalıştıkları kaos ortamı için bu kez devleti yok sayarak o kitabı 6-13 yaşı grubundaki çocuklara gönderdi. Skandal broşürdeki bazı resimler adeta sivil sivil itaatsizliği özendirici nitelikte. Kitaptaki bir resimde gençlerin ellerinde, “Başkan şaşırma, sabrımızı taşırma” yazılı dövizler taşıması da dikkati çekti. İstanbul’da ilk ve orta okul seviyesinde tam 100 bin çocuğa gönderilen broşürde Alevilik ayrı bir dinmiş gibi gösterildi. Türkiye’de yıllarca uğraşmalarına rağmen Alevi-Sünni kavgası çıkaramayan karanlık odakların bu kez Aleviliği din olarak göstererek bu kesimi kopartmaya yönelik çabalarına İmamoğlu ve İBB de katıldı. 

TÜRKMEN ALEVİLERDEN ÇOK SERT TEPKİ

İmamoğlu’nun Müslümanlar arasında fitne sokmayı amaçlayan algı broşürüne en sert tepkilerden biri  Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir’den geldi.  İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yüz bin çocuk için bastırdığı kitapta Aleviliğin ayrı bir dinmiş gibi gösterildiğini kaydeden Özdemir, kitaptaki din adamlarını resmeden çizimde İslamiyet, Hristiyanlık, Alevilik ve Yahudilik yazıldığını, Alevilik’ in genç zihinlere İslamiyet’ten ayrı bir din gibi anlatılmasının son derece yanlış olduğunu belirtti. Özdemir, şunları kaydetti: “İmamoğlu, terör örgütleriyle iç içe olan sözde Alevi dernek ve vakıflarından akıl alıyorsa, yanlış yapmaktadır. Bu ülkenin polisini, askerini, hakimini, savcısını, öğretmenini katleden PKK ile içli dışlı olan bu vakıf ve kuruluşlar Aleviliği temsil edemez. Türkiye'de yaşayan nüfusu 13 milyonun üzerinde olan Alevi toplumunu ramazan günü bu kadar üzmek kimsenin haddine değildir." Aleviler olarak İmamoğlu'nu kınadıklarını belirten Özdemir, bin yıllık Alevi toplumunun nefret söylemiyle ayrı bir dinmiş gibi gösterilemeyeceğini, buna kimsenin hakkı ve haddi olmadığını söyledi. Özdemir, "Alevilik İslamiyet'in özüdür. Biz Türk'üz, Müslümanız, Aleviyiz. Aleviler provake edilemez." dedi. Özdemir, vakıf olarak pazartesi günü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Ekrem İmamoğlu hakkında halkı kin ve nefrete sürüklediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.  Özdemir, CHP yetkililerinden gerekeni yapmalarını, İmamoğlu'ndan ise Alevilerden özür dilemesini beklediklerini belirtti. 

TURANCI ALEVİLERDEN DE TEPKİ GELDİ

İmamoğlu ve İBB’ye bir tepki de Turancı Alevi Bektaşi Dernekleri’nden geldi.  Genel Başkanı Ayhan Türk, İBB’nin dağıttığı bu rezil kitapçıklar piyasadan derhal toplatılmalı ve Alevilerden Özür dilenmelidir’ dedi. Ayhan Türk açıklamasına şöyle devam etti: “Bizler kendimizi İslamiyet’ten hiçbir zaman ayrı görmedik, ayrıyız demedik, ayrı olduğunu iddia edenlere karşı da savaş açtık. Alisiz Alevilik zırvasını icat edip, Alevileri bölmek isteyenlere karşı ilmin önderliğinde derslerini verdik vermeye de devam ediyoruz. Alevilik İslam’ın özüdür. İslam’ın Türkçe yaşantısının adı Aleviliktir. Aleviler sanki İslam ile sorunlu ve ayrı bir inançmış gibi gösterilmesini kesinlikle kabul etmiyor ve rezillikte payı olan İBB Başkanı ve Yönetimini Alevilerden Özür Dilemeye Davet Ediyorum” dedi. Turancı Alevi Bektaşi Dernekleri Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fırat Kürşad Akten ise, “İBB’nin bu vahim hatadan dönmesini istiyoruz” dedi. Akten, “Alevilik üzerine yıllardır ipotek koyan sol fraksiyon, artık Alevilerin üzerinden ellerini çekmelidirler. Yaptırdıkları kitapçıklar ile Alevileri İslam’dan ayrı göstermek isteyen zihniyet aynı zamanda Alevileri Türklükten koparıp Kürtleştireme isteyen Avrupa Alevi Federasyonu’nun ekmeğine de yağ sürmektedir. Avrupa da, Alisiz Alevilik senaryosu yazan Avrupa Alevi Federasyonunun zihniyeti ne ise bugün bu kitapçığı yaparak Alevileri ayrı bir inanç topluluğu olarak göstermek isteyenlerin zihniyeti de aynı tarlanın mahsulüdür. Evet Alevilikte 72 millete aynı nazarda bakmak vardır. Ancak, Hak olan İslam dini ile Batıl olan Hristiyanlık ve Yahudilik gibi kavramları yanyana getirmek büyük bir cehalettir. Bu, 20 Yıldır Dinler Arası Diyalog saçmalığını Türk milletine yutturmak isteyen Fethullah Gülen Alçağının yolunu takip etmek anlamı taşır. Tüm İslam alemi gibi, İslam’ın Özü olan Alevilikte Hak olan Din-i İslam ile batıl olan dinleri aynı kefede görmez görmeyecektir. Alevi toplumunu İslam’dan ayrı göstererek algı oluşturmak isteyen Istanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ekrem İmamoğlu hakkında ”Halkı Kin ve Galeyana Teşvik Etmek’ten Suç duyurusunda bulunacağız” dedi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.