SON DAKİKA
Hava Durumu

İmralı kararı bugün açıklanacak

Başbakan Erdoğan, İmralı'ya gidecek ikinci heyetle ilgili ''Bakanımızla, değerlendirmesini yapacağız. Ondan sonra Adalet Bakanımız karar

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2013 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2013 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Erdoğan, İmralı'ya gidecek ikinci heyetle ilgili ''Bakanımızla, değerlendirmesini yapacağız. Ondan sonra Adalet Bakanımız kararı açıklar'' dedi.


 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Libya Başbakanı Ali Zeydan, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Başbakanlık Merkez Bina'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Sözlerinin başında, Libya'da yeni hükümetin kurulmasının ardındanBaşbakan Zeydan'ın ilk ziyaretlerinin arasında Türkiye'ye de yer vermiş olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Başbakan Erdoğan, Türkiye-Libya ilişkilerinin yaklaşık 500 yılı bulduğunu, Libya'nın Türk milletinin gönlünde özel bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Libya'ya destek

Erdoğan, Libya Hükümeti'ne, geleceğe yönelik atacakları adımlar için destek vermeye hazır olduklarını ve Libya devrimine başından itibaren destek verdiklerini belirterek, devrim sonrasında siyasi, güvenlik ve kalkınma alanlarında bu ülkeye katkılarının artarak devam ettiğini vurguladı.
Bu destek çerçevesinde Türkiye'den Libya'ya birçok üst düzey ziyaret gerçekleştiğini hatırlatan Erdoğan, ''Bundan sonra da tüm imkanlarımızla Libyalı kardeşlerimizin yanında olacağımızı ifade etmek isterim'' dedi.

Türk firmalarının Libya'da yarım kalan faaliyetleri

Devrim sürecinde projelerini yarım bırakarak Libya'dan ayrılmak zorunda kalan Türk firmalarının hak ediş ve tazminlere yönelik çalışmaların da görüşmeler de ele alındığını vurgulayan Erdoğan, ''Bu yarım kalan işleri de müteahhit firmalarımızın bir an önce tekrar Libya'ya dönerek bitirmelerinin en büyük arzumuz olduğunu da kendilerine ifade ettik'' diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, ''Libya, gerçekleştirdiği devrimle bölge halkları başta olmak üzere baskı ve zulüm altındaki tüm halklara da örnek oldu. Libya, anayasal demokrasi yolunda emin adımlarla yürüyor ve Libya'da halk iradesinin tecellisi gerçekten tüm sahra üstü Afrika'da yeni bir dönemin başlangıcına ayrıca vesile olacaktır. Libya halkının demokrasi yolundaki mücadelesinde bizler de her zaman yanında olacak ve her türlü desteği vereceğiz.

İmralı'ya gidecek 2. heyet

Erdoğan, bir gazetecinin ''İmralı'ya gidecek 2. heyet içinİmralı tarafından isimler belirlendi. İsimler Altan Tan, Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder olarak açıklandı. İmralı tarafından belirlenmesini ve bu isimleri nasıl değerlendirirsiniz? BDP'lilerin Karadeniz turu yarıda kesildi, tamamlanamamasını nasıl yorumlarsınız? Muhalefetin bazı AK Partililer tarafından olayın kışkırtıldığı iddiaları var'' sorusunu, şöyle yanıtladı:
''Hangi muhalefet onu söylüyor bilemem. CHP'nin bu tür şeyler söylemesi mümkündür. Bütün resimler, kayıtlar Sinop'ta kimlerin olduğunu ortaya koyuyor. Bugün de birçok yazılı medyada özellikle Sinop'taki belediye başkanının bu işin içinde olduğu ifade ediliyor. Seçilmiş olan milletvekillerine karşı yapılan eylemin doğru olmadığını dün grup konuşmamda çok açık, net ifade ettim. İster beğenin, ister beğenmeyin milletvekilleridir, gelirler yasalar çerçevesinde kendilerine nerede, ne yapılması gerektiği zaten bildirilmiştir. Bunu bilirler, oralarda da bu tür yapmaları gereken çalışmayı yaparlar.''

CHP'nin yetkilisi aynaya çok sık bakması lazım

Erdoğan, BDP'lilerin Karadeniz turunu yarıda kesmelerinin AK Parti ile ilişkilendirilmesini de eleştirerek, ''Olayı AK Parti'ye bu şekilde havale etmeye gayret eden CHP'nin yetkilisinin aynaya çok sık bakması lazım. Belli ki aynadan uzak kalmış, aynada uzak kaldığı için kirliliklerini göremiyorlar, bunların durumu budur. Bütün hepsi belgelidir, hepsi şu anda İçişleri Bakanlığımızın kayıtlarında, emniyet istihbarat kayıtlarında da mevcuttur'' dedi.
Başbakan Erdoğan, İmralı'ya gidecek ikinci heyete ilişkin soruya da ''Onları bu akşam bakanımızla beraber bir araya geleceğiz, değerlendirmesini yapacağız, ondan sonra Adalet Bakanımız bugün kararı açıklar'' yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.