SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl'e ikinci OSB

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, gerekli talep olursa Kayseri ve Bursa'da örnekleri olduğu gibi İnegöl 2. İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2012 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2012 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, gerekli talep olursa Kayseri ve Bursa'da örnekleri olduğu gibi İnegöl 2. İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) de TOKİ marifetiyle yapılabileceğini belirtti. 

İnegöl Sanayiciler ve İşadamları Derneği'ni (İNSİAD) ziyaret eden Milletvekili Hüseyin Şahin, "TOKİ başkanı ile yaptığım görüşmede, Kayseri ve Bursa'da BESOB örneğini verdim. Bana, 'Çok sıcak bakmıyoruz, ama alt yapıyı oluşturabilirseniz bakarız. Bu konuda da hizmet veririz' dediler. Bizim OSB'miz müteşebbis heyet adına yürütülüyor. Vali adına bir başkan olması lazım, ama bu süreçte vali adına başkanlık yapan kaymakamla alakalı birtakım sıkıntılar olmuş. Belediye başkanı vekâleten bakıyor, başkansız olmaz bu iş. Vali beyi aradım, o da sağ olsun kaymakam beye talimat vermiş. Kaymakam bey şu anda oranın başkanı. Yer sahiplerini toplayacağız. Bir fiili durum var mı bunu ölçeceğiz. 60 parselden 10 tanesi isterse böyle bir şey olmaz. Kolektif bir talep görmemiz lazım. 5 yıl vadeden fazla yapamayacaklarını söylediler. Onların da sermayelerini birden tüketmeyelim. Yaptığımız toplantıda bir hazirun seçelim, gidip görüşelim. Ama ben bu işi tek başıma yapmam, onu söyleyeyim. Asla ve asla böyle bir taleple ilgili yalnız gitmem. Ben bir iş yapıyorsam, yanımdakileri de görmek isterim. Onlar da sürecin nasıl işlediğini görsünler. Önce toplanmamız lazım, ondan sonra biz bu işi koparırız" dedi.

İNSİAD Başkanı Ahmet Akıskalı ise, "Biz vekilimizin her zaman yanında olmaya söz veriyoruz. Çünkü bu İnegöl'ün gelişmesi için önemli. Mobilya sektörünün Türkiye'de gelişmesine hakikaten hep beraber şahit oluyoruz. İnegöl'de de mobilya hızla yükselen bir sektör. Mobilya sektörünün 50 yılını kazanmış olacağız. Çünkü, insanlar varını yoğunu arsalara, binalara gömüyorlar. Şu anda zaten arsalara paralar ödeniyor. TOKİ bildiğimiz gibi konutlar, stadyumlar yapıyor. İnşallah sanayi sitesi konusunda da sizin sayenizde İnegöl'de bir çalışma olursa, İnegöl halkı müteşekkir olur. Çok ciddi bir proje olur diye düşünüyorum. Bu konuda bizler bir araştırma yaptık. Daha önce yapılan yerlerle ilgili bilgiler aldık" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.