SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöllü genç çiftçilerden rekor başvurusu

İNEÖLLÜ GENÇ ÇİFTÇİLER PROJEYE YOĞN İLGİ GÖSTERİYOR (SALİH BAKICI/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöllü genç çiftçilerden rekor başvurusu
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı"na Bursa genelinde en fazla İnegöl’de başvuru olduğu bildirildi. 

 

 
İnegöl İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, şu ana kadar İnegöl’de 900’e yakın müracaat olduğunu söyleyerek, “Bilindiği üzere 16 Şubat 2016 tarihli ve 2016/8540 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı ile ilgili tebliğ yayınlandı. İlçe Müdürlüğü olarak geçtiğimiz günlerde bir toplantı tertip ettik. Gerek şartların uygun olması, gerekse hitap ettiği genç çiftçilerin İnegöl’de çok olması ilgiyi daha da arttırdı. Şu anda ilçemizde başvuru 900’e yaklaştı. Başvurular incelendiğinde, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, et ve süt tipinde projeler. Bunları koyunculuk, arıcılık, tavukçuluk takip ediyor. Ş uan yoğun bir talep var. İnşallah bu projeden faydalanan çiftçi sayısı İnegöl’de fazla olur. Bu bir limit meselesi. Dolayısıyla bu projeden yararlanma limiti var. Gönül ister ki, projeye başvuran bütün arkadaşlar, bundan faydalansın ama ilimize taahhüt edilen kaynaktan ilçemize de belirli bir kısmı verilecek. Üreticilerimiz bu projeye güzel bir ilgi gösteriyor. Bu proje 3 yıl devam edecek bir proje” dedi.
KARA LEKE UYARISI
Doğru, “İlçe Müdürlüğü olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda aşılama faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Şu ana kadar Allah’a şükür bir sıkıntımız yok. Meyvecilik konusunda, erken uyarı sistemlerinden aldığımız veriler doğrultusunda üreticilerimizin elma ve armuttu kara leke çalışması başlatması gerekiyor. Bu konuda çiftçilerimizi uyarıyor” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.