SON DAKİKA
Hava Durumu

İngiliz paravanına komik savunma

Bünyesindeki Ülker’in hisselerini İngiltere’deki bir şirkete devreden Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, de

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2018 21:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2018 23:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İngiliz paravanına komik savunma
Bünyesindeki Ülker’in hisselerini İngiltere’deki bir şirkete devreden Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, devir işleminin teknik bir adım olduğunu söyledi. Akıllarda soru işaretleri oluşturan satışa getirilen “Bütünlüğü sağlamak için yaptık” açıklaması kamuoyu tarafından komik bulundu.

Geçen yıl yaptığı 1 Nisan reklamı ile şimşekleri üzerine çeken, Şehir Üniversitesi’ne FETÖ’cü profesörü rektör atamaya kalkan Yıldız Holding, ilginç adımlar atmaya devam ediyor. Yıldız Holding, Ülker Bisküvi'de sermayenin yüzde 30'una denk gelen 102.6 milyon adet hisseyi 2 milyar lira karşılığında yine holdinge bağlı İngiltere merkezli Pladis Foods Limited'e sattı. Kamuoyunda tartışmalara neden olan satışın ardından Bursa’ya gelen Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker’in konuyla ilgili açıklamaları ise duyanları gülümsetti.

“DIŞARIYA GİDEN BİR ŞEY YOK”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Toplantısı’nda Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker'i ağırladı. Toplantıya katılanların en çok merak ettiği konu kamuoyunda da tartışılan Ülker’in İngiltere’ye satışı oldu. Şirketin hisseleri Türkiye denetiminden çıkarak İngiltere’ye giderken Ali Ülker, ülkeden dışarıya çıkan bir şey olmadığını iddia etti. Yıldız Holding iştiraki Pladis’e yapılan hisse satışı hakkında konuşan Ülker, “Aslında dışarıya giden bir şey yok. Aksine biz bir Türk şirketi olarak, dışarıda birçok işletmeyi, Amerika’da, İngiltere’de, bisküvinin beşiğindeki işletmeleri, 1834’te kurulmuş olan işletmeleri, markaları devraldık, satın aldık ve kendi kontrolümüze aldık" dedi.

 “SATIŞ, BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAMAK İÇİN”

Programda konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Pladis’e yapılan hisse satışı hakkında açıklamalarda bulundu. Satışın, tamamen teknik bir şey olduğunu ifade eden Ülker, “Pladis’in sahibi kim? Yıldız Holding. Yıldız Holding’in sahibi kim? Yıldız Holding’in sahibi iki tane holdingtir. Bu pek bilinmez. Çok bilmeye de gerek yok. Kökler Holding ile Üs Holding. Kökler Holding, Murat Ülker’in tarafı. Üs Holding de annemin yani Ahsen Hanım’ın tarafı. Pladis, tüm bisküvi ve çikolata işini Yıldız Holding’teki Ülker hisselerini aldı. Yıldız Holding’in altındaki Pladis’e koyduk. Tamamen teknik bir şey. Bütünlüğü sağlamak için” diye konuştu.

ŞAKA GİBİ AÇIKLAMALAR

Pladis’in İngiltere’de Kurulu bir şirket olduğunu ama ana merkezinin Türkiye’de Yıldız Holding olduğunu anlatarak katılımcıları ve kamuoyunu ikna etmeye çalışan Ali Ülker, “Ülker Bisküvi, farkında bile değilsinizdir Mısır’daki ve Suudi Arabistan’daki ayrı kurulmuş işleri ve fabrikaları satın aldı. Yakın takip eden yatırımcılar biliyor. Ortadoğu’yu Ülker’de topladık, Yıldız’daki Ülker hisseleri Pladis’e kaydırarak Ülker’i Pladis’in altına koyduk. Yapılan iş bu. Bu kadar basit. Pladis, merkezi İngiltere’de olmakla beraber, ana merkezi Türkiye’de, Yıldız Holding’dir. Yıldız Holding nerede? Kısıklı’da. Yıldız Holding’in sahibi kim? Kökler ve Üs Holding. Ahsen Özokur ve Murat Ülker. Bu kadar basit. Dışarıya giden bir şey yok. Sağ cepten sol cebe aldık. Yabancıya satış yok” diye konuştu.

KAZIN AYAĞI ÖYLE Mİ?

Ülker’le ilgili Yıldız Holding’in operasyonu Türkiye kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtı. Son yıllarda üst üste ilginç adımlar atan Yıldız Holding’in ülkenin önemli markalarından birinin hisselerini İngiltere’ye taşıması, yurt dışına kaçış olarak değerlendirildi. Türkiye’nin denetiminden çıkarılan şirket, böylece bir anlamda İngiliz şirketine dönüştürüldü. Kamuoyunda adımlarıyla tepki çeken, geçen yıl darbe tehdidi olarak algılanan 1 Nisan reklamları ile gündeme gelen Yıldız Holding, bünyesinde yer alan İstanbul Şehir Üniversitesi’ne FETÖ’cü Profesör Ali Atıf Bir’i atamış ancak gerek kamuoyu gerekse hükümetten gelen sert tepki üzerine geri adım atmıştı. Yıldız Holdig’in son yıllarda hisselerini ve şirketlerini yurt dışına çıkarması, stratejik olarak ülkeden kaçıyorlar iddialarını da sık sık gündeme getiriyor.

FETÖ YILLARCA ETİ’Yİ KÖTÜLEDİ

Türk milletinin imkânları ile zenginler dünya ligine katılan Türkiye’nin nakit zengini olarak ilk sıraya oturan Murat Ülker’in yönettiği Yıldız Holding, var olup büyüdüğü Türkiye’den adeta kaçıyor. Yıllarca FETÖ’nün milli ve yerli ETİ Bisküvi’yi kötüleyerek Ülker’e verdiği destek de biliniyor. Muhafazakâr kesimin yerli ve milli halkın sırtından beslenen Ülker böylece tarihte ülkemizi sık sık işgale yeltenen İngiltere’ye demir atmış oldu.

ERDOĞAN, “PARA KAÇIRIYORLAR” DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aralık ayı başında yaptığı bir konuşmada bazı işadamlarının yurtdışına para kaçırdığını belirterek sert tepki göstermişti. Erdoğan’ın açıklamalarının üzerinden henüz bir ay geçmeden Ülker’in tamamen İngiltere’ye aktarılmış olması da dikkatlerden kaçmadı. Atılan adımla birlikte Ülker artık tamamen bir İngiliz markasına dönüştü.

(Fetih BAĞCI)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.