SON DAKİKA
Hava Durumu

Irkçılık fitnesine alet olmayacağız

Başbakan Yardımcısı Arınç ''Aramıza nifak sokanlara inat nasıl 98 yıl önce şehit olmuştuk, bugün de aynı bütünlüğü koruyacağız

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2013 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2013 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Yardımcısı Arınç ''Aramıza nifak sokanlara inat nasıl 98 yıl önce şehit olmuştuk, bugün de aynı bütünlüğü koruyacağız. Irkçılık fitnesine alet olmayacağız'' dedi.


 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Mamak İlçe Gençlik Kolları'nca düzenlenen ''Çanakkale Şehitlerini Anma Programı''na katıldı.

Mamak Necmettin Erbakan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Çanakkale Savaşı ve şehitlerle ilgili sinevizyon gösteriminde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şiiri fonda verildi.

Arınç, daha sonra yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın yazılması sürecine değinerek, Ersoy'un marşı yazdığı vakit kazandığı ödülü savaşta yetim kalan, anne babası vefat edenler için kurulan derneğe bağışladığını bildirdi.

Birinci Dünya Savaşı'nın kaybedildiğini anımsatan Arınç, şehitler toprağının işgal edildiğini ancak bu büyük hüsranın hiçbir zaman kabul olunmadığını kaydetti. İstiklal mücadelesi sonucu Cumhuriyet'in kurulduğunu ve 100. yıla doğru hızla ilerlendiğini anlatan Arınç, ''Tarihini bilmeyen kökünden kopmuş bir ot gibidir. Biz böyle değiliz'' ifadesini kullandı.

''Anadolu'nun doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar herkes Çanakkale'ye koştu. Kürtler de koştu, Lazlar da koştu, şüphesiz Türkler de, hepimiz istiklal için mücadele için buraya koştuk'' diyen Arınç, pek çok ilden gelen askerlerin, istiklal uğruna zaferler kazananların, birbirleriyle kucak kucağa yattığını kaydetti.

Arınç, hiç kimsenin etnik kökene bakarak gidip gitmeme konusunda tereddüte düşmediğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Milletimiz birdir, bu aziz milletin değerleri birdir ve mesele cihat olunca, savaş olunca, bağımsızlık olunca, vatan, millet, bayrak olunca herkes seve seve bu göreve koşmuştur. O yüzden Çanakkale'yi herkes görmelidir. Bugün aramıza nifak sokan, tefrika sokanlara inat biz nasıl 98 yıl önce birbirimizin kucağında şehit olmuştuk, bir 98 yıl sonra bugün de Türkiye'nin dört bir tarafında aynı bütünlüğü aynı beraberliği koruyacağız. Irkçılık fitnesine alet olmayacağız, Allah yolunda, millet yolunda, bayrak yolunda her şeyi göze alacağız. Bunun en güzel örneği Çanakkale'de bulunuyor.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.