SON DAKİKA
Hava Durumu

İş adamı Alshava kaçırıldı

Filistin asıllı Türk vatandaşı akademisyen iş adamı Dr. Amer Alshava, Dubai Hava Alanında Birleşik Arap Emirlikleri ulusal polisi tarafınd

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2014 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2014 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İş adamı Alshava kaçırıldı
Filistin asıllı Türk vatandaşı akademisyen iş adamı Dr. Amer Alshava, Dubai Hava Alanında Birleşik Arap Emirlikleri ulusal polisi tarafından hukuksuzca tutuklandı.  14 gündür haber alınamayan Alshava'nın kaçırıldığı ve işkence gördüğü düşünülüyor. 

Türk hava yollarının uçuşuyla2 Ekim 2014 sabahında Dubai'ye varan Türk vatandaşı Filistin asıllı akademisyen ve iş adamı Dr. Amer Alshava (50 ) Birleşik Arap Emirlikleri ulusal polisi (istihbaratı) tarafından hukuksuzca ve hakkında yakalama kararı bulunmadan tutuklandı. Tutuklandığı anda bir arkadaşına gizlice mesaj atan Dr. Amer Alshava tutuklandığını bildirdi. Birleşik Arap Emirliklerindeki Türk konsolosluğunun çabalarına rağmen ilk 30 saat boyunca Dr. Amer Alshava'nın ellerinde bulunduğunu inkar eden Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri daha sonra tutuklandığını ve Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Abudabi'ye nakil edildiğini kabul edip daha fazla bilgi vermedi. Halen Dubai'de bulunduğu sanılan Amer Alshava'nın eşi Emel İnal Alshava havaalanı polisine ve farklı makamlara başvurduğu halde hiçbir bilgiye ulaşamadı. İsviçre İnsan Hakları Derneği bir açıklama yaparak; Dr. Amer Alshava'ya ailesine ve avukatına ulaşma imkanı verilmemesi ve mahkeme hakkı tanımamasının  insan hakları yasalarına aykırı olduğunu bildirdi. Dernek açıklamasında Dr. Amer Alshava'nın işkence altında olma ihtimaline dikkat çekti. Bursa'da da yatırımları bulunan Alshava, İstanbul'da Anda Gayrimenkul Şirketi'nin de Genel Müdürü.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.