SON DAKİKA
Hava Durumu

İslam alemi bayram namazında buluştu

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2014 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2014 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İslam alemi bayram namazında buluştu
bayram_namazi-jpg20141004073548

Türkiye ve dünyanın birçok ülkesine göre ileri saat uygulaması bulunan Avustralya’da Kurban Bayram erken başladı. Avustralyalı Müslümanlar, ileri saat uygulamasından dolayı dünyada bayrama ilk giren ülkelerin başında gelen ülkede sabahın erken saatlerinde itibaren camileri doldurdu. Türkiye’ye göre bayrama 7 saat önce giren Avustralya, Avrupa ülkelerine göre ise yaklaşık 9 saat ileride bulunuyor. Avustralyalı Türklerin yoğun yaşadığı Broadmeadows semtinde Türklere ait Broadmeadows camisini ve avluyu dolduran Müslümanlar bayram namazı öncesi cami imamı Hasan Akdağoğlu tarafından verilen bayram vaazını dinledi.

Akdağoğlu, bayramların küskün ve dargınların barışmalarına bir vesile olduğunu belirterek, küskünlerin barışmasını istedi. Cemaate birlik olmayı, Müslümanlar arasında sevgiyi tavsiye eden fakat hasetçilikten uzak durulması gerektiğini vurgulayan Akdağoğlu, Müslümanlar için bir başka önemli konun ana baba hakları olduğunu hatırlattı.  Bayram namazı kılınıp hutbe okunması ile Kurban Bayramıbaşladı. Endonezya'nın Surakarta kentindeki Müslümanlar, sabah erken saatlerde camileri doldurarak, Kurban Bayramı namazını kıldı.

 

Bayramın ilk günü için 3 ayrı tarih

 

Astronomik hesaplar ve İslam hukuku kurumlarının kararlarında oluşan ihtilaf nedeniyle bu yıl Kurban Bayramı'nın ilk günü için dünyanın farklı ülkelerinde 3 ayrı tarih belirlendi. Türkiye ve Suudi Arabistan'ın da aralarında bulunduğu pek çok ülkede Kurban Bayramı'nın başlangıç tarihi 4 Ekim Cumartesi olarak kabul edilirken, Irak ve Lübnanlı Şiiler, İran, Moritanya, Fas, Malezya gibi bazı ülkeler 5 Ekim Pazar, Pakistan ile Hindistan ise 6 Ekim Pazartesi günü bayramı kutlamaya başlayacak.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.