SON DAKİKA
Hava Durumu

İslamofobi insanlık suçu olarak görülmeli

Başbakan Erdoğan, "Tıpkı siyonizm gibi, tıpkı antisemitizm gibi, tıpkı faşizm gibi, İslamofobinin de bir insanlık suçu olarak görülme

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2013 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2013 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Erdoğan, "Tıpkı siyonizm gibi, tıpkı antisemitizm gibi, tıpkı faşizm gibi, İslamofobinin de bir insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz hal almıştır'' dedi.


 
 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BM Medeniyetler İttifakı 5. Küresel Forumu'nun açılış oturumunda yaptığı konuşmada, ''Ötekinin kültürünü, inançlarını, hissiyatını anlamak için mücadele verilmesi gerekirken, önyargılardan hareket edilerek, ötekinin dışlandığına ve horlandığına sıkça şahit oluyoruz. Tıpkı siyonizm gibi, tıpkı antisemitizm gibi, tıpkı faşizm gibi, İslamofobinin de bir insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz hal almıştır'' dedi.

Erdoğan, ''Hiçbir semavi din, terörü tecviz etmez, hele hele İslam anlamı itibarıyla zaten 'silm' yani barış anlamına gelmektedir. Bir barış dininin terörü teşvik etmesi veya tecviz etmesi asla mümkün değildir, bunu kabul edemeyiz. Şu anda Medeniyetler İttifakı, önyargıları ortadan kaldırmak, uçurumları kapatmak noktasında oluşturulmuş en anlamlı çabalardan biridir'' şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Eğer medeniyetler ittifakı diyorsak önce BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri arasında bir ittifakı oluşturmamız lazım. Burada bir defa bir ittifak yok. Üyelerden bir tanesi 'hayır' dediği zaman mesele tıkanmıştır. Öyleyse bunun masaya yatırılması lazım. BM dünya barışını korumak için kurulmadı mı? Dünya barışına hizmet etmek için kurulmadı mı? Madem ki dünya barışına hizmet için kurulmuştur, o zaman BM'nin yeniden, şiddetle bir reforma ihtiyacı vardır''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.