SON DAKİKA
Hava Durumu

İşte o özürün perde arkası!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in türkiye'nin tüm şartlarını kabul etmesine giden süreci anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2013 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2013 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in türkiye'nin tüm şartlarını kabul etmesine giden süreci anlattı.



 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin il ve ilçe başkanları için Kızılcahamam'da düzenlediği toplantıda "Dış Politikamız" başlıklı bir sunum yaptı.

AK Parti'nin ülkenin dış politika anlayışını değiştirdiğini söyleyenDavutoğlu, "Hattı siyaset yoktur sathı siyaset vardır, o satıh bütün dünyadır. Biz bunu dış politikada şöyle uyguluyoruz: Hattı diplomasi yoktur, sathı diplomasi vardır. O satıh bütün dünyadır" dedi.

İsrail'in Mavi Marmara özrüne giden sürece ilişkin bilgiler veren Davutoğlu, kararlı bir dış politika sürecinin sonucu olduğunu vurgularken, İsrail Dışişleri Bakanına net mesaj verdiğini anlattı. Davutoğlu, "Türkiye'den özür dilemediğiniz müddetçe 10 değil, 50 değil, 100 değil, bin yıl geçse dahi Tel Aviv Türk büyükelçisi görmeyecektir' dedim. Ne kadar kararlı olduğumuzu onlar da anladı" diye konuştu.



"ARTIK DÜNYA 'TÜRKİYE NE DER' DİYE BAKACAK"
Başbakan Erdoğan'ın dış politika konusunda net talimatı olduğunu ifade edenDavutoğlu, "Başbakanımızın talimatı bu yönde, artık dünyada adım atılırken şu ülke bu ülke ne der diye bakılmayacak Türkiye ne der diye bakılacak. Dış politikamızı buna göre şekillendiriyoruz. Güçlü devlet olmanın gereğini yapıyoruz" dedi.

Libya'dan tahliyeleri örnek veren Davutoğlu şunları söyledi: "Bir Avrupa ülkesi 'Libya'da bizim 42 vatandaşımız var, onları da alır mısınız?' dediklerinde cevabımızı anında verdik. Onlara 'Sizin orada 42 değil 47 vatandaşınız var, onlar da şu an gemide Türkiye'ye yola çıktılar' dedik. Büyük devlet olmanıngereği buydu, Libya'da kaç vatandaşları olduğunu da bizden öğrendiler."

Türkiye'nin Şangay'a gözlemci üye olduğunu hatırlatan Bakan Davutoğlu, "Her yerde varız. Girmediğimiz uluslar arası örgüt kalmadı" dedi.
AŞİRET REİSİNİN OSMANLI HASSASİYETİ
Ahmet Davutoğlu, Bağdat'ta aşiret liderleri ile bir toplantıda yaşadığı anektodu şöyle aktardı: "İç çatışmanın kalkması gerektiğini onlara anlatırken tarihten gelen kardeşliği anlatıyorduk. Bir aşiret reisi ayağa
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.