SON DAKİKA
Hava Durumu

İtfaiyecilere dolandırıcılık semineri

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği (TDP) ekipleri, itfaiye teşkilatına seminer verdi.     İnegöl

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği (TDP) ekipleri, itfaiye teşkilatına seminer verdi.
 

 

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği (TDP) ekipleri, itfaiye teşkilatına seminer verdi.
İnegöl Grup Amirliği binasında düzenlenen eğitimlerde, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Mehmet Akbaş ile polis memurları tarafından itfaiye ekiplerine evden hırsızlık, iletişim dolandırıcılığı, 155 hattı ve TDP faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Dolandırıcılık konusunda sunum yapan polis memuru Hüseyin Türkoğlu, “Dolandırıcılık, kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanmak suretiyle vatandaşların mağdur edilmesidir” dedi.
İnegöl´de telefon yöntemiyle birçok kişinin dolandırıldığının altını çizen polis memuru Ahmet Talak ise, “Dolandırılanlar içerisinde öğretmenler de var. Bun, insanların polisle iletişim halinde olmamasından kaynaklanıyor. Emniyetin işleyişini bilmeyenlerin sayısı yüksek” dedi.
İnsanların polis kaygısı olduğunu ifade eden Talak, “İnsanlar polisi aramaya çekiniyor. Ben deşifre olurum, karakola giderim, hakim, savcı karşısına çıkarım diyerek aramaktan çekinenler oluyor. Bu çok yanlış. 155 aramalarında emniyet yönetmeliğinin 37. maddesine istinaden 155' arayanın adı, soyadı ve bilgilerinin gizli tutulması esastır. Kesinlikle deşifre edilmeyeceksiniz. Gizli tutulduğunuz için bu bilgilere ne savcı ne de polis ulaşabilir. Güneydoğu´da hendekler kazılıyor, insanlar bu konuda kaygılı olmasa hendekler kazıldığını polise söylerler” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.