SON DAKİKA
Hava Durumu

İttifakta infilak!

Alpaslan YILDIZ CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlere yönelik kurulan “Millet İtti

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2019 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İttifakta infilak!
Alpaslan YILDIZ

CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlere yönelik kurulan “Millet İttifakı”, Türkiye geleni de olduğu gibi Bursa CHP’de de deprem yaşanmasına yol açtı. Tam 9 ilçe ittifak kapsamında İYİ Parti’ye bırakılırken, CHP daha önce açıkladığı 9 adayından 5’ini geri çekti. Alınan karar CHP örgütlerinde infial oluştururken, çekilen adaylar ve ilçe yönetimlerinden üst üste tepki mesajları sosyal medyaya düştü.



CHP ile İYİ Parti arasında yapılan ittifak görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Bursa’da 9 ilçe İYİ Parti’ye Büyükşehir’le birlikte 8 ilçe de CHP’ye bırakıldı.  Daha önce açıklanan CHP'nin Keles Belediye Başkan Adayı Ahmet Zekai Yıldız, Orhangazi Belediye Başkan Adayı Çetin Çoklar, Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Orhan Alper, Orhaneli Belediye Başkan Adayı Vildan Koç ve Karacabey Belediye Başkan Adayı Murat Tanrıverdi'nin adaylıkları ilçelerin İYİ Parti'ye bırakılmasıyla düştü. İttifak anlaşması kapsamında Büyükorhan, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Orhangazi, Yenişehir’de CHP aday çıkarmayacak ve İYİ Parti adaylarını destekleyecek. Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Kestel, Gürsu, Gemlik, Harmancık’ta da ittifak adına CHP adayları yarışa girecek.

CHP’DE KIYAMET KOPTU!

İttifak görüşmelerinin başından beri Bursa’da tüm belediyelerde kendi adaylarıyla seçime girme eğiliminde olan CHP Bursa örgütünde, tam 9 ilçenin İYİ Parti’ye bırakılmasıyla adeta kızılca kıyamet koptu. İYİ Parti’ye bırakılan 9 ilçenin 7’sinde CHP’nin ikinci parti olması nedeniyle partililer alınan karara büyük tepki gösterirken, dün CHP Bursa İl Yönetimi olağanüstü toplandı. Parti kulislerinden gelen bilgiye göre bugün CHP ilçe başkanları, geri çekilen belediye başkan adayları ve il yöneticilerinden oluşan bir grup Ankara genel merkeze gidecek. Yaşananları ve ortaya çıkan tabloyu genel merkeze bir kez daha anlatacak. Yapılacak görüşmelerin ardından CHP’nin Bursa’daki durumu da netleşmiş olacak.



İYİ PARTİ SADECE İKİ İLÇEDE İKİNCİ DURUMUNDA

Geçen yıl yapılan 24 Haziran seçim sonuçlarına göre CHP’nin aday çıkarmayıp İYİ Parti’yi destekleme kararı verdiği İnegöl, İznik, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Orhangazi ve Yenişehir’de ikinci durumda. Sadece Büyükorhan ve Keles’te İYİ Parti ittifaktaki ortağı CHP’nin önünde. Bu tablo CHP Bursa örgütünü çıldırtan en önemli argüman. Üstelik 5 ilçede açıklanmış adayların geri çekilmesi, parti tabanının isyan etmesindeki bir diğer unsur.

TANDOĞAN KURU İSYAN ATEŞİNİ YAKTI

İttifak kararının açıklanmasının ardından en sert tepki CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Sera Tandoğan Kuru’dan geldi. Kuru, sosyal medyada ardı ardına paylaştığı mesajlarla istifa sinyali verdi. Üst üste sert mesajlar paylaşan Kuru, önce, “Ben bu partinin bu ilçede ilçe başkanı olduğum sürece Yahudi Mason kulüplerinin küresel sermaye uşaklarının bu ilçeyi yönetmesine asla izin vermem. Partimin, benim ve yönetiminin adayı Sayın Orhan Alper'dir. 95 yılında siyaset yapmış, 6 aydır Mustafakemalpaşa'da yaşayan biri değildir" diyen Kuru, daha sonra "Ben bu ittifak denilen zırva ile ilgili tüm söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım. Ben yetkiyi örgütümden, emri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten, gücü de canımdan çok sevdiğim sevgili Mustafakemalpaşalı hemşerilerinden alırım!.." ifadelerini kullandı.

ALPER’DEN ATATÜRK’LÜ PAYLAŞIM

CHP PM tarafından haftalar önce Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı için adaylığı açıklanan Orhan Alper de tepkisini sosyal medya hesabından paylaştı. Atatürk resmiyle birlikte “Benim kahramanlarım hayallerini hiçbir şeye satmayan kişilerdir” sözünü paylaşan Alper, dün ilde yapılan toplantıya da katılmadı.

ÇOKLAR’DAN GÖRÜNTÜLÜ TEPKİ

İttifaka tepki gösterenlerden biri de Orhangazi adayı olarak açıklanan ancak ittifak görüşmelerinin ardından adaylığı düşen Çetin Çoklar oldu. Çoklar görüntülü bir paylaşım yaptı. Çetin Çoklar,  "Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum. Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!" dizeleri eşliğinde görüntülü mesaj paylaştı. Çoklar, "Dünden güzel olacak yarınlar, önemli olan gönüllerde birleşmek" dedi.

CHP’DE BÜYÜK KAOS

Bursa’da bunlar yaşanırken, ittifak ve aday belirleme sürecindeki sıkıntılar nedeniyle CHP’de adeta infial yaşanıyor. Üst üste gelen istifa kararları ile sarsılan CHP Genel Merkezi’ne tepkiler çığ gibi yükseliyor. İstanbul’da aday belirlemeyle ilgili süreç nedeniyle önceki gece istifa eden İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu dün sabah istifasını geri çekerken, İzmir ve Mersin İl başkanları istifa etti.  Tekrar aday gösterilmeyen Marmaris Belediye Başkanı partisinden istifa ederken. İzmir Menemen ve Karaburun ilçe örgütleri de tepki olarak istifalarını verdiler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.