SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Parti kötü karıştı!

ALPASLAN YILDIZ CHP ile İYİ Parti arasında genel merkezler düzeyinde ittifak görüşmele

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2018 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İYİ Parti kötü karıştı!
ALPASLAN YILDIZ
CHP ile İYİ Parti arasında genel merkezler düzeyinde ittifak görüşmeleri devam ederken, Bursa’da önceki akşam Osmangazi, Gemlik ve Orhangazi’de Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun partisinin adaylarını açıklaması depreme yol açtı.


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, “Belediye başkanı aday adayımız demek istediniz galiba sayın @ismailtatlioglu. Zira biz sürdürülen görüşmeler kapsamında hiç kimseye aday ilan etme yetkisi vermedik. Sevgi ve saygılarımla” şeklinde tepki verdi. CHP ile İYİ Parti arasında bir süredir devam eden Millet İttifakı görüşmeleri sancılı bir şekilde devam ediyor. Her iki partinin tabanı da aday belirleme sürecinde gösterilen adaylara tepki gösterirken, içten içe devam eden bu tepkiler Bursa’da depreme yol açtı.  CHP-İYİ Parti arasında ilçe başkanlıklarının da belirlenme süreci devam ederken, önceki akşam İYİ Parti Bursa teşkilatı, Osmangazi, Gemlik ve Orhangazi’de ilçe başkan adaylarını açıkladı.  Gemlik ve Orhangazi İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Ahmet Erozan ile Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu da katıldı.



“İTTİFAKIN ADAYI BIYIKLI OLUR”

Gemlik'te ittifak yapmayacaklarını ifade eden İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, ilçe başkan adaylarının Dr. Adnan Bıyıklı olduğunu söyledi. Siyasetteki konfor alanını bozan bir siyasi hareket olduklarını dile getiren Tatlıoğlu, yerel seçimlere de en iyi hazırlanan parti olduklarını ifade etti. Tatlıoğlu, "Ben hem kurucu il başkanımıza, il yöneticilerimize, Gemlik temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Adnan Bıyıklı kurucu ilçe başkanımızdır. Kendisi de İYİ Parti'nin Gemlik Belediye Başkanı adayıdır. Bu yolu beraber yürüdük. 31 Mart sonrasında da belediye başkanı olarak kendisini göreceğiz. Belli olan adaylarımız ve seçilecek adaylarımızla Bursa'yı yönetmeye hazırız. Türkiye'de 2005'ten itibaren siyasette de şekil değiştirdi. Siyaset kendini ittifak çalışmaları içinde buldu. Biz de ''Türkiye'de Güç Birliği'' olarak yola çıktık. Gemlik'te bir iş birliği olacaksa, Dr. Adnan Bıyıklı adıyla olacaktır. Biz çalışmalarımızı da bu anlamda başlatacağız. İlk defa bir belediye başkan adayını açıklıyoruz'' dedi.

“BU PROJE YARIŞMASI DEĞİL”

İYİ Parti Gemlik Belediye Başkan Adayı Dr. Adnan Bıyıklı ise, "Bu proje yarışması değil. Gider güçlü bir firmaya yaptırırsınız. Kazanacak olan proje değil, haktır, hukuktur, adalettir. Bizim en büyük projemiz şu, belediyenin ne olduğunu anlatmak. Belediyenin görevi halkın yaşam kalitesini yükseltmek. Sekiz yıl önce Gemlik halkından alınan Gemlik Belediyesi'ni, yeniden halka teslim etmek için aday olduk'' şeklinde konuştu. İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır ise, "Gemlik'te Adnan Bıyıklı'ya önemli destek var. İYİ Parti çatısında, Dr. Adnan Bıyıklı ile seçime gireceğiz. Bundan sonra görüşmeler Adnan Bıyıklı'nın adaylığı altında olacak veya hiç olmayacak" diye konuştu.

PAYLAŞIMIN ARDINDAN KIYAMET KOPTU

Tanıtım toplantısından Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflara tepki genel merkezden geldi.  Tatlıoğlu’nun, “Orhangazi teşkilatımızla birlikte Belediye Başkan adayımız İsmail Yılmaz’ın tanıtım toplantısındaydık.” Paylaşımının altına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu,  “Belediye başkanı aday adayımız demek istediniz galiba sayın @ismailtatlioglu. Zira biz sürdürülen görüşmeler kapsamında hiç kimseye aday ilan etme yetkisi vermedik. Sevgi ve saygılarımla” mesajını düştü. İşte bu mesaj Bursa’da kulislerde bomba etkisi oluşturdu.

“İTTİFAK BOZULMADI”

Yaşananların ardından Lodoshaber haber sitesine açıklamalarda bulunan İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, “İttifakımızda bir çatlak söz konusu değil” dedi. CHP’nin geçen hafta Uğur Sertaslan’ı belediye başkan adayı olarak açıkladığına dikkati çeken Tatlıoğlu,  “CHP geçen hafta Gemlik Adayını ilan etti, biz de bu hafta adayımızı ilan edince ittifak neden çatırdasın?” ifadelerini kullandı. Tatlıoğlu, “Biz Bursa’da bugüne kadar ne talep etmişiz? Büyükşehir’de adayımızı çektik. Nilüfer ve Mudanya’da aday göstermiyoruz. Bu durumda İYİ Parti nasıl fazla talepkar görülebilir? Biz Bursa’da hakkaniyetli bir denge kurulmasını istiyoruz. Bizim amacımız CHP ile rekabet etmek değil, güç birliği sağlamaktır. Sonuçta ittifak görüşmeleri her iki partinin genel merkez yöneticileri nezdinde sürüyor. Bu görüşmelerden çıkan karar doğrultusunda partimizin teşkilatları da gereğini yapar” ifadelerini kullandı.

İTTİFAK NE OLACAK?

Bu adımların ardından CHP-İYİ ittifakının Bursa’daki yönünün ne olacağı merak ediliyor. İYİ Parti’nin adımının CHP’de rahatsızlık oluşturduğu ifade edilirken, CHP’nin de zaten kendi adaylarıyla seçime gitme yönünde örgütün talebi olduğu biliniyor.  Öte yandan Emin Balkan’ın isminin Osmangazi Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasına Osmangazi İlçe Teşkilatı’ndan tepki geldi. Balkan’ın adaylığının teşkilat tarafından istenmediği ifade ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.