SON DAKİKA
Hava Durumu

İzinsiz gösterilerde 12 kişi öldü

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2014 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2014 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İzinsiz gösterilerde 12 kişi öldü


ölümBatman'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde yaralanan 1 kişi kaldırıldığı hastanede öldü. Edinilen bilgiye göre, Batman'ın çeşitli mahallelerinde IŞİD'in saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında 22 yaşındaki Emrah Demir ağır yaralandı. Demir, kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi'ndeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çıkan olaylarda şimdiye kadar Diyarbakır'da 8, Siirt'te 2, Muş'un Varto ilçesinde 1 ve Batman'da 1 olmak üzere 12 kişi yaşamını yitirdi.

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı uzatıldı 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada da 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ilçeleri ile Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için saat:07.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı. Yapılan değerlendirme sonucu sokağa çıkma yasağının Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp ilçelerinin de dahil edilerek 9 Ekim Perşembe günü saat 06.00’ya kadar uzatıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şehrimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bakımından sokağa çıkma yasağına uyulması büyük önem arz etmektedir. Güvenlik, sağlık (112 komuta kontrol, 112 Acil Sağlık İstasyonları, hastanelerde vardiye değişimleri), itfaiye, su, doğalgaz, elektrik, ulaşım idaresi çalışanları hariç diğer kamu görevlileri idari izinli olacaktır."

THY Diyarbakır seferini iptal etti

Bu arada, Türk Hava Yolları (THY), Diyarbakır'a yapılması planlanan iki uçuşu karşılıklı iptal etti. THY Basın Müşavirliği'nden edinilen bilgiye göre, şehirde ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle saat 00.20 ve 07.15'teki İstanbul-Diyarbakır uçuşları yapılamadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.