SON DAKİKA
Hava Durumu

Kabe'de acı tablo gün ağarınca ortaya çıktı:107 Ölü,238 Yaralı

Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde dün akşam saatlerinde fırtına ve sağanak yağış nedeniyle Kabe inşaatındaki bir vincin devri

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2015 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2015 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kabe'de acı tablo gün ağarınca ortaya çıktı:107 Ölü,238 Yaralı
Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde dün akşam saatlerinde fırtına ve sağanak yağış nedeniyle Kabe inşaatındaki bir vincin devrilmesi sonucu meydana gelen olayda, ölü sayısının 107’ye yükseldiği bildirildi.
Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde dün akşam saatlerinde fırtına ve sağanak yağış nedeniyle Kabe inşaatındaki bir vinç devrilmişti. Suudi Arabistan Sivil Savunma yetkilileri konuyla ilgili açıklamada, dün meydana gelen kaza hayatını kaybedenlerin sayısının 107’ye yükseldiğini, 238 kişinin de yaralandığını bildirdi. Suudi Arabistan Sivil Savunma Genel Müdürü Süleyman El Amir, şiddetli rüzgar ve yağışın ağaçlarını yerinden söktüğünü ve alanda bulunan vinçe çarparak devrilmesine neden olduğunu bildirerek, “Olayda hayatını kaybedenler ve yaralananların hepsi hastaneye götürüldü. Olay yerinde başka ölü ya da yaralı kalmadı” dedi.Yetkililer, Mescid-i Haram’ın bir kısmında hasar meydana geldiğini kaydetti.Kabe’yi büyütmek için 4 yıldır sürdürülen çalışmalarda, yaklaşık 50 vinç gece gündüz görev yapıyor. Amatör bir kamera tarafından görüntülenen şimşek görüntüsünün vincin alt kısmına kıvrılarak gelmesini kaydetti. Yıldırım vincin ucuna düşseydi, topraklama yapacaktı. Ancak dip kısmına düştüğü için aşırı voltaj bazı aksamlarının eriyip alt kısmın devrilmesine yol açtığı tahminleri yapılıyor.Ayrıca olay sırasında Mekke sokaklarının yoğun sağanak yağış sebebiyle trafiğe kapalı olması kurtarma çalışmalarını geciktirdi. Hayatını kaybedenlerin büyük kısmı olay yerinde can verdi. Tavafta bulunan doktor ve sağlık görevlisi hacı adayları yaralılara ilk müdaheleyi yaptı.Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri 19 yaralı Türk hacı adaylarının hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi. Hayatını kaybedenler hakkında Suudi yetkililerden resmi bilgi gelmediğine dikkat çekilirken, olaya şahit olan Türk hacı adaylarının verdikleri bilgilere göre 2 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği kesinlik kazandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de feci kazada iki Türk hacı adayının hayatlarını kaybettiğini belirtti.Hacı adaylarının arkadaşlarından alınan bilgiye göre hayatını kaybeden Türk hacı adaylarının isimleri ise İstanbul'dan Abdulkadir Gökmen ve Trabzon'dan Erol Karaağaçlı olarak bildirildi.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.