SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaçak çaya depo dayanmadı

Mardin'de son 1 yılda ele geçirilen 30 ton kaçak çay nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 4. depoyu açmaya hazırlan

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2012 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2012 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mardin'de son 1 yılda ele geçirilen 30 ton kaçak çay nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 4. depoyu açmaya hazırlanıyor.



Gıda ve Yem Şube Müdürü Hüseyin Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle Mardin'de kaçak çay diye tabir edilen ithal çayların tüketildiğini belirtti.

Suriye'deki olaylara rağmen, sınırda bulunan Mardin'e yoğun bir çay girişinin olduğunu ifade eden Kahraman, şunları söyledi:

''İltica etmek amacıyla ya da iltica şansını suiistimal ederek Türkiye'ye giriş-çıkış yapan bazı Suriyeliler, beraberinde çayla geçiş yapıyor. Ama gerek kolluk kuvvetlerimiz, gerekse ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerde, bu tür ürünlere rastlandığı zaman el konuluyor. Mardin'e kaçak yollardan gelen çaylardan ötürü depolarımız doldu.''

Kahraman, ''Yoğun bir çay girişi olacağını tahmin ettiğimiz için bir ay önce açtığımız depo da dolmak üzere. Depolarımızda yer kalmadığı için yılbaşında 4. depoyu açıyoruz'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.