SON DAKİKA
Hava Durumu

KAMU-SEN'e 'Devlet' ayarı

►Fetih Bağcı Türkiye Kamu-Sen’e bağlı en büyük sendika olan Türk Eğitim-Sen’de Meral Akşener yanlısı İsmail Koncuk, hafta

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2018 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2018 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
KAMU-SEN'e 'Devlet' ayarı
►Fetih Bağcı

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı en büyük sendika olan Türk Eğitim-Sen’de Meral Akşener yanlısı İsmail Koncuk, hafta sonu gerçekleştirilen kongrede tasfiye oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin işaret ettiği Talip Geylan genel başkan seçilirken, beklediği desteği bulamayan İsmail Koncuk aday dahi olmadı.

Türk Eğitim-Sen’in 24-25 Şubat 2018 tarihinde Ankara’da TheGreen Park Hotel’de yapılan 6. Olağan Kurulu’nda beklenen değişim gerçekleşti. Türk Eğitim-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip Geylan sendikanın 6. Olağan Genel Kurulunda genel başkan oldu. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise seçimlerde aday olmayacağını kongredeniki gün önce açıklamıştı. Seçime tek listeyle giden Talip Geylan 225 oy alarak genel başkanlığa seçildi.

MHP’NİN DESTEĞİNİ ALDI

Sendikanın yeni genel başkanı olan Geylan’ın son görevi Genel Teşkilatlandırma Sekreteri olup yıllarca genel merkezde görev yapması ile dikkat çekiyor. İsmail Koncuk’un aday olmayarak genel başkanlık görevini bırakması ile birlikte MHP tarafından da desteklendiği bilinen Talip Geylan’ın sendika ve parti arasında ılımlı politika izlemesi bekleniyor.

YENİ YÖNETİMDE KİMLER VAR?

TES’İN yeni yönetiminde yeni görev dağılışı şöyle oluştu;  Genel Sekreter Musa Akkaş, Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler) Seyit Ali Kaplan, Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilatlandırma) Mehmet Yaşar Şahindoğan, Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler) Cengiz Kocakaplan, Genel Başkan Yardımcısı (Mevzuat ve Toplu Sözleşme) Selahattin Dolğun, Genel Başkan Yardımcısı (Dış İlişkiler ve Basın) Fuat Yiğit.Denetleme Kurulu (Asil): Rıdvan Naci Devli, Mehmet Hanefi Bostan, Ali Balaban, Mürsel Özata, Tanfer Ata. Disiplin Kurulu (Asil): Selim Aydın, Kamil Terzi, Fikret Gülenç, Sezai Hangişi, Erhan Kılıç.

İŞGALCİLER ADAY OLAMADI

MHP yönetimiyle uzun süredir adeta savaş eden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’la beraber Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ve Türk Haber-Sen Genel Başkanı Sedat Yılmaz kongrelerde aday olmayacaklarını açıkladılar. MHP Genel Merkezi’ni ve Bahçeli’yi yıpratma operasyonuna girişen Koncuk’un ekibi, “Tehdit edildikleri ve can güvenlikleri olmadığı” gerekçesiyle aday olmadı.

MHP’YE VE ÜLKÜCÜ TABANA RAĞMEN

Özellikle 17-25 Aralık yargı darbe girişimi sonrasında FETÖ’nün Zaman Gazetesi’ne ve televizyon  kanallarına sık sık çıkarak destek veren İsmail Koncuk, MHP yönetimiyle de köprüleri attı.  Türkiye Kamu-Sen’in üyelerinin iradelerini hiçe sayarak önce FETÖ’cülerin ardından da Akşener’in yanında yer alan ve MHP’ye açık bir savaş ilan eden Koncuk, görev yaptıkları dönemde yine KESK’le ortak hareket ederek şimşekleri üzerine çekti. Kamu-Sen’in kapılarını KESK’ten ayrılan aşırı sol ve radikallere açan, bunların sendikalarda etkili olmasına imkan veren Koncuk, ülkücü ve milliyetçi tabanı küstürdü.  Tabandaki desteğini kaybeden ve Akşener’e umudunu bağlayan Koncuk, İYİ Parti’nin Kamu-Sen tabanında karşılık bulamamasıyla da bitişini ilan etti.

SENDİKAYI AKŞENER’E KANALİZE ETMEK İSTEDİ

Meral Akşener’le hareket eden ve sendikanın da Akşener’e evrilmesi için gayret gösteren Koncuk, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ağırlığını koymasıyla aday bile olamadı. Geçtiğimiz haftalarda gereken desteği bulamadığı için koltuğunu kaybettiğini anlayan Koncuk, Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş kanalıyla MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP genel başkan yardımcıları Mevlüt Karakaya ve Semih Yalçın hakkında “Tehdit, şahntaj,  hakaret” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

REFERANDUMDA HAYIR CEPHESİNE ÇALIŞTI

16 Nisan’daki anayasa referandumu öncesi Meral Akşener ekibiyle birlikte “hayır” için çalışan Koncuk, kendisini oraya getiren iradeyi hiçe saymaya devam etti. Kamu-Sen içinde azınlık bir grupla birlikte İYİ Parti’ye çalışan Koncuk’un ekibi, son aylarda bu partinin açılışlarına katılıp ve sendika üyelerini de bu partiye angaje etmeye çalıştı. Koncuk ve ekibinin tutarsız hareketleri ve ikircikli siyaseti sendikalarda da önemli kırılmalara yol açarken, Kamu-Sen tarihinde ilk kez Koncuk döneminde bölündü. Sendikaların büyük kısmı MHP ve Devlet Bahçeli çizgisinde devam ederken, Koncuk ve ekibi ise bazen CHP bazen İYİ parti arasında gidip geldi.

 

TES GENEL BAŞKANI TALİP GEYLAN

1972 yılında Çorum-Osmancık’ta doğan Talip Geylan 1993 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Sonrasında aynı bölümde Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde yüksek lisans yapan Talip Geylan 05-12-1999 tarihinde 27 yaşında Genel Basın ve Sosyal İlişkiler Sekreteri olarak sendikada görev aldı. Sonrasında ise hep genel merkez yönetiminde çeşitli pozisyonlarda yöneticilik yaptı. Geylan, evli ve 3 çocuk babası.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.