SON DAKİKA
Hava Durumu

'Karanfilli Hoca'ya jandarma operasyonu

Bu zamana kadar aralarında Devlet eski bakanı Cavit Çağlar ile eski cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Kenan Evren'in de bulunduğu pek çok ü

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2013 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2013 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu zamana kadar aralarında Devlet eski bakanı Cavit Çağlar ile eski cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Kenan Evren'in de bulunduğu pek çok ünlü ismi tedavi ettiğini iddia eden  sahte Prof. Ali Naci Uygungider Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde bir otelde jandarmanın düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.



 

Sahte doktor 2000 yılında 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'i de tedavi etmiş ancak Kenan Evren'in doktordan şüphelenmesinin ardından Prof. Dr. Ali Naci Uygungider'in sahte bir doktor olduğu ortaya çıkmıştı. Sahte doktor bu güne kadar Süleyman Demirel ve eşi Nazmiye Demirel, Rauf Denktaş, Silahlı Kuvvetlerin üst düzey komutanları, Nail Keçili,  Cavit Çağlar, Besim Tibuk,  Barlas Küntay ve bazı milletvekilleri tedavi ettiği öğrenildi.

DOKUNARAK TEDAVİ YAPIYOR
Ortaca'nın Dalyan beldesinde bir otelde hastalarına Amerika Colombia Üniversitesi'nden mezun Beyin Cerrahı olarak tanıtan sahte Prof. Dr. Ali Naci Uygungider 'şiyatsu' tekniğiyle dokunarak tedavi yaptığını söyledi. Bazı hastalar jandarmaya giderek dolandırıldıklarını söyleyerek şikayetçi oldu. Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığı inceleme başlattı. Yapılan incelemede otelde ruhsatsız olarak çeşitli yöntemlerle tedavi yapıldığı tespit edildi. Olayla ilgili incelemesini tamamlayan Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı, Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığı, Ortaca Mal Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığına bağlı ekipler adı geçen otele operasyon düzenledi. Kendisini Profesör Doktor olarak tanıtan Ali Naci Uygungider (62) ile yine aynı otelde ruhsatsız olarak tedavi yaptığı iddia edilen doktor olan eşi M.Ö.(49)'nün tedavilerde kullandıkları iddia edilen çeşitli alet ile evraklara el konuldu. 2 zanlının yanı sıra otel çalışanları ile otele tedavi amacıyla geldiği öğrenilen çok sayıda kişinin ifadesi alındı.

600 LİRA KONAKLAMA PARASI ALDILAR
Sahte doktor ve eşinin tedavi amacıyla yanlarına gelen kişilere otelde konaklamak zorunda bıraktıkları, konaklama karşılığı günlük 600 liraya varan ücret aldıkları ortaya çıktı. Ünlülerin doktoru olarak da bilinen Ali Naci Uygungider'e tedavi olmak için Türkiye'nin ünlü siyaset, sanat ve basın camiasından çok sayıda kişinin geldiği ve yüksek ücretler karşılığı konakladığı öğrenildi.

FOYASINI EVREN ÇIKARMIŞTI
Sosyetin ünlü doktoru olarak bilinen Ali Naci Uygungider 2000 yılında Evren'in bacağındaki damar rahatsızlığı ile burnundaki deviasyonu tedavi amacıyla Marmaris'e gitti. Taşıdığı kartvizitten şüphelenen Kenan Evren, Uygungider hakkında askeri kanaldan bir tahkikat yaptırdı. Askerliği sıhhiyeci olarak yapan ve sadece iğne vurabilen Uygungider'in değil profesör, asistan doktor bile olmadığı ortaya çıkmıştı.

PARA YERİNE LÜKS HEDİYE ALIYOR
Alternatif tıbbı kullandığını söyleyen ve Pakistan'da öğrendiği şiyatsu tekniğiyle tedavi yaptığını ileri süren Uygungider, Bursa'da Karanfilli Hoca diye tanınıyor. Hastalarından nakit para almayan sosyete doktoru, ücret olarak mücevher, milyarlık saatler ve lüks araba kabul ediyor. Sahte doktor bu güne kadar Süleyman Demirel ve eşi Nazmiye Demirel, Rauf Denktaş, Silahlı Kuvvetlerin üst düzey komutanları, Nail Keçili, Cavit Çağlar, Besim Tibuk,  Barlas Küntay ve bazı milletvekilleri tedavi ettiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.