SON DAKİKA
Hava Durumu

Katliam gibi kaza: 25 ölü

Diyarbakır'da şerit ihlali nedeniyle meydana gelen trafik kazasında 25 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı.  

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2011 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2011 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Katliam gibi kaza: 25 ölü
Diyarbakır'da şerit ihlali nedeniyle meydana gelen trafik kazasında 25 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı.

 



Siirt'ten Diyarbakır istikametine giden 56 AF 155 plakalı midibüs, Diyarbakır-Batman karayolu Salat Köprüsü mevkiinde karşı yönden gelen 63 YU 771 plakalı briket yüklü TIR ile çarpıştı. Kazada ikisi bebek 25 kişi hayatını kaybetti, 16 yolcu ise yaralandı. Olay yerine gelen çok sayıda vatandaş ve 112 Acil Servis ekipleri yaralılara müdahale etti. Yaralılar Batman, Bismil ve Diyarbakır'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

Kaza nedeniyle TIR'daki briketler yola saçıldı. Trafiğin tek şeritten yürütüldüğü kaza yerinde polis ve jandarma güvenlik şeridi çekerek önlem aldı.

 

Kazadan sonra yolu çift yönlü trafiğe kapatan jandarma ve polis ekipleri, 3 saate yakın bir süre çalışma yaptı. Olay yerindeki enkaz yığınları vinçler yardımıyla yolun kenarına alındı. Yoldaki ceset parçaları ile ölenlerin özel eşyaları toplandıktan sonra iş makineleri aracılığıyla briketler temizlenerek yol tekrar trafiğe açıldı.

 

Olay yerinde incelemelerde bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile Siirt Valisi Musa Çolak ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın üzüntülü oldukları görüldü.

 

Gazetecilere açıklamada bulunan Vali Mustafa Toprak, kazaya aşırı hız ve şerit ihlalinin neden olduğunu söyledi.

 

Çalışmaların devam ettiği yolda çok ciddi hız ve şerit ihlalinin yapıldığını ifade eden Vali Toprak, "Bu bölgeyi radarlarla takip etmemize rağmen maalesef sürücüler hız kurallarına uymamıştır. İnsanların artık kendilerini denetlemesi gerekiyor. Diyarbakır'da duble yol çalışmaları sayesinde Elazığ ve Mardin güzel yollara kavuştu. Bu yolda da çalışmalar devam ediyordu. Biz yol yapımından vazgeçmeyeceğiz. Sürücülerimiz hız kurallarına uymak zorunda. Bu kazayla ortaya çıktı ki bizim trafik kurallarına uymak gibi bir zorunluluğumuz var." dedi.

 

Toprak, kazada 21'i erkek, 3'ü kadın 1'i de çocuk olmak üzere 25 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Betexper Toprak, TIR şoförünün Bismil Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını, midibüs şoförünün ise hayatını kaybettiğini ifade etti.

 

Ölen 21 kişinin kimliği belirlendi

 

Diyarbakır-Batman karayolunda 56 AF 155 plakalı midibüs ile 63 YU 771 plakalı tuğla yüklü tırın çarpışması sonucu meydana gelen kazada ölen 25 kişiden 21'inin kimliklerinin tespit edildiği, bir bebek ile tanınamayacak durumda olan 3 kişinin kimliklerinin ise henüz belirlenemediği bildirildi.

 

Kazada yaşamını yitirenlerin Müjdat Adsız, Süleyman Alan, Hikmet Yolbaş, Hüseyin Alpak, Recep Kurt, İbrahim Dayan, Tevfik Tekek, Zülküf Tosun, Mehmet Acar, Ferit Güleaydın, Celal Fidan, Nurullah Ak, Rıdvan Akaluk, Bakır Alpak, Adile Alpak, Şakir Beydoğan, Sakine Uyanık, Tevfik Turhan, Şakir Elçi, Rabia Elçi ve Guli Aykut olduğu öğrenildi.

 

Bu arada, Siirt Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Teyin, ''Ölen 21 kişi arasında öğrencimiz yok'' dedi.

 

BRİKET ALTINDA CESET ARADILAR

 

Öte yandan katliam gibi kazada TIR ve midibüs hurdaya döndü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara müdahale edip hastaneye sevk etti. Olay yerine gelen vatandaşlar ve sağlık görevlileri TIR'dan dökülen briketler arasında uzun süre ceset ve yaralı aradı.

 

Hayatını kaybeden vatandaşlar ise jandarma ekiplerince ceset torbalarına konularak yakınlarına teslim edildi.

 

CİHAN


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.