SON DAKİKA
Hava Durumu

Kayseri'de 'Milli İradeye Saygı' mitingi

Başbakan Erdoğan, "Büyük Oyunu Bozmaya Haydi Tarih Yazmaya" sloganıyla düzenlenen "Milli İradeye Saygı" mitinginde Cumhuriyet Meydanı'nı doldu

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2013 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2013 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kayseri'de 'Milli İradeye Saygı' mitingi
Başbakan Erdoğan, "Büyük Oyunu Bozmaya Haydi Tarih Yazmaya" sloganıyla düzenlenen "Milli İradeye Saygı" mitinginde Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran Kayserililere sesleniyor.





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kayseri İl Başkanlığının, "Büyük Oyunu Bozmaya Hadi Tarih Yazmaya" sloganıyla düzenlediği, "Milli İradeye Saygı" mitinginde, kendisini dinlemeye gelenlere hitap etti.

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı eylemcilerine seslenirken, "Biz bu mitingleri yapmayacağız da her gün sizin bu yakıp kırmalarınızı, kamu araçlarına, kamu binalarına saldırmanızı mı izleyeceğiz. Size milletin sesini duyurmak için bu miting meydanları en meşru zeminlerdir. Bunu görün istiyoruz. Eğer siz de dürüstseniz, samimiyseniz, hukuk içinde gelin meydanlarda bunu yapın. Kırıp dökmeyin, yakıp yıkmayın, yazıktır, günahtır, bunlar milletin malıdır" dedi.

"Ey CHP adeta bir mikser gibi karıştırdın"

Erdoğan, "Ey solcular size sesleniyorum, ey CHP sana sesleniyorum: Ortalığı karıştırdın, ortalıkta yapmadığın iş kalmadı, adeta bir mikser gibi karıştırdın. Takıldın o aşırı uçların peşine, illegal örgütlerin peşine, terör örgütleriyle irtibatlı olanların peşine ve ondan sonra bu ülkenin yönetimine her türlü hakareti yaptın. Aynı şeyi bakıyoruz, diğer muhalefette de görüyoruz" diye konuştu.

"Söz, yetki, karar milletindir"

Recep Tayyip Erdoğan, söz, yetki ve kararın milletin olduğunu, hiçbir tuzağın bunu bozamayacağını ifade etti.

Erdoğan, uluslararası medyanın, Türkiye düşmanlarının, çetelerin kuklaları, piyonları, vandalları ne yaparsa yapsın Türkiye'nin bu tuzağa düşmeyeceğini, bu oyuna gelmeyeceğini kaydetti.

"Bunların en iyi yaptıkları şey; durmak, durdurmak"

Başbakan Erdoğan, "duran adam" eylemlerine değinirken de "Biz, (durmak yok yola devam) diyoruz. Peki bunlar ne diyor; (duran adam). Bunlar on yıllar boyunca, (Türk'e durmak yaraşmaz) deyip tam aksine durdular, halen duruyorlar. Bunların hayatları boyunca en iyi yaptıkları şey, durmaktır ve durdurmaktır. Bu işte gayet başarılılar. Bunlar bizi yıllarca başta anamuhalefetin başı olmak üzere SSK kuyruklarında durdurdular, eczane kuyruklarında durdurdular. Bunlar bizi yıllarca üniversite kapısında durdurdular" dedi.

"Şu muhteşem birlikteliğe (bidon kafalı) diyorlar"

"Kendilerine halk diyenler, ne yazık ki şu muhteşem birlikteliğe (bidon kafalı) diyorlar" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"(Göbeğini kaşıyan adam) diyorlar, (makarnaya, una, pirince oyunu satan adam) diyorlar, (koyun) diyorlar. On yıllar boyunca bunu yaptılar. Eğer öyleyse sen de makarna, pirinç, peynir dağıt. Bütün bu ülkenin kaymak takımı, CHP seninle beraber, dağıtıver. Taksim Meydanı'nda servisleri siz yaptınız o sermaye çevresiyle beraber, o kaymak takımıyla beraber yaptınız, hadi diğer zamanlar da da yapmaya devam edin. Eğer bununla bu iş haloluyorsa buyurun halledin."

"Zahide Nine eğilmedi"

Başbakan Erdoğan, "Zahide Nine, dik durdu, eğilmedi. Tek başına bunu yaptı. O Zahide Nine'nin eli öpülür. İşte o Zahine Nine'ler Nene Hatun'ların varisidir. Biz, sizler, Nene Hatun'ların varisleriyiz. Bunlar, Zahide Nine'ye nasıl bakıyorsa bütün millete de öyle bakıyorlar ama artık Zahine Nine'ler susmuyor, bunlara ağızlarının payını veriyor ama artık millet susmuyor, bunlara gereken cevabı veriyor" dedi.

"Olaylar çözüm sürecini sabote etmeye yönelik"

Daha önce, "çözüm sürecine yönelik sabotajlar olabilir" dediklerini hatırlatan Erdoğan. bu son olayların, en çok da çözüm sürecini sabote etmeye dönük olaylar olduğunu söyledi. Erdoğan,. "Biz bunlara da aldanmayacağız, bunlara da boyun eğmeyeceğiz. Bu oyunu da bozacağız" dedi.

Erdoğan, Akil İnsanlar Heyeti ile çarşamba günü final toplantısı yapacaklarını ve hazırlanan raporları alacaklarını belirterek, "Çözüm sürecini kararlılıkla ilerleteceğiz, hep beraber ilerleteceğiz. Bizim en büyük hazinemiz kardeşliğimizdir" diye konuştu.

Kayserililer Cumhuriyet Meydanı'nı doldurdu

Mitingi için Kayserililer Cumhuriyet Meydanı'nı doldurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı dinlemeye gelenler, tek tek güvenlik kontrolünden geçirilerek meydana alındı. Erdoğan'ın konuşma yapacağı platformun arkasında “Büyük Oyunu Bozmaya Hadi Tarih Yazmaya” yazısı yer aldı.

Meydanda "Helal Olsun Sana Bu Davada Gündüzümüz Gecemiz”, “Ustam Sen Geleli 10 Yıl Oldu, Türkiyem Neydi Ne Oldu”, “Koca Bir Dünya Sana Hasta, Ne Yiğittin Sen Davos’ta, Gadanı Alırım Büyük Usta”, “Duysun Bütün Dünya, Sosyal Medya İşte Büyük Sevda” yazılı pankartlar açıldı.

Cuma Namazı sonrası Cumhuriyet Meydanı'na gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mitinge katılan 10 binlerce kişiyi selamladı.

 

kaynak: AA



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.