SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaz Dağları'nda (!) Gezi hayali

Türkiye ekonomisi ne zaman stabil hale gelse ve güçlü sinyaller vermeye başlasa, bir takım odaklar hemen harekete geçiyor. Türk ekonomisinin ön

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2019 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2019 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kaz Dağları'nda (!) Gezi hayali
Türkiye ekonomisi ne zaman stabil hale gelse ve güçlü sinyaller vermeye başlasa, bir takım odaklar hemen harekete geçiyor. Türk ekonomisinin önemli bir ivme kazandığı Mayıs 2013’te üç beş ağaç kesiliyor diye ülkeyi yangın yerine çevirmeye çalışan odaklar bir kez daha sahnede. Bu kez Kaz Dağları’ndaki altın madeni üzerinden yeni bir Gezi ihaneti tezgâhı örülüyor.

Türk ekonomisindeki pozitif gelişmeler yine içte ve dıştaki şer odaklarını rahatsız etti. Daha önce Gezi provokasyonu ile Türk ekonomisine hançeri vuran odaklar, şimdi aynı oyunu Kaz Dağları’nda oynamaya kalkıyor. Kaz Dağları’nda altın madeni aranmasıyla ilgili çalışmayı kamuoyuna getirerek, ağaç katliamı, çevre katliamı diye patırtı kopararak vatandaşları provoke etmeye istiyor.

YİNE İFTİRA VE YALAN KAMPANYASI

Aslı astarı olmayan birçok yalan ve yanlış bilgi ile Kaz Dağları’ndaki madenle ilgili yeni bir Gezi süreci başlatmaya yönelik adımlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Tıpkı ilkinde olduğu gibi burada da amaç ağaç değil. Mevcut iktidar döneminde milyarlarca ağaç dikildi. Türkiye’nin dört yanında ormanlar oluşturuldu. Tarihin en önemli ağaçlandırma hamleleri yapıldı.



BU NASIL BİR KAFA

Bugün Türk ekonomisi ve Türk devletini hedef alan bu yalan ve iftira kampanyası ile ekonomimiz dinamitlenmeye, güçlü Türkiye adımları engellenmeye çalışılıyor. Dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun o ülkeyi zenginleştirecek yeraltı kaynakları tespit edildiğinde oradan o kaynak çıkarılır. Madenlerin yerinin değiştirilme ihtimali olmadığına göre, olduğu yerden çıkarılarak ekonomiye aktarılması kadar doğal bir durum olamaz. Bugün provokasyon yapmak isteyen kesimler, o madenlerin çıkarılmamasını, ekonomimize katılmasını engellemeyi hedefliyor. Yerin altında zenginlik var ve siz bu zenginliği kullanmayın diyorlar.

DÜNYA NASIL YAPIYOR?

Maden arama ve çıkarma işi Türkiye’ye has bir durum değil. Dünyanın her coğrafyasında maden arama ve çıkarma çalışmaları yapılıyor. Bugün tespit edilen maden eğer orman alanındaysa Türkiye’de olduğu gibi dünyada da 2 tercihten biri yapılıyor. Ya daha fazla ağaç dikme kaydı şartıyla maden arama izni veriliyor ya da verilmiyor. Ancak bunlardan ikincisini tercih eden bir ülke bilinmiyor. Hiçbir devlet kendini zenginleştirecek madeni yeraltında bırakma tercihinde bulunmuyor.



KANADA, FİNLANDİYA VE DİĞERLERİ

Bizde ağaç kesiliyor siyanür kullanılıyor diye bir kısım provokatörün vatandaşı ayağa kaldırmak istemesinin altında ağaç e ve çevre sevgisi değil, bu ülkeye ihanet yatıyor. İşte bugünkü haberimizde yer alan fotoğraflar, batılı ülkelerde de maden arama çalışmalarının orman olsun olmasın yapıldığının birer örneği. Bir yerde maden varsa o ülke o madeni çıkarır. Maden çıkarma işlemi bittikten sonra da saha yeniden yeşillendirilir. Bu kadar basit bir mantığı bile algılamayan ya da algılamasına rağmen ülkeye düşmanlık etmeye kalkan bu kesimlerin hedefi de belli amacı da. İstiyorlar ki bu ülke ayağa kalkmasın. Ekonomik bağımsızlığını kazanmasın. Varlık içinde yokluk çeksin.



KAZ DAĞLARINDA TİYATRO

Özellikle sosyal medyadan, belli yayın organlarından ve belli dernek ve STK’lar aracılığı ile Kaz Dağları’nda yeni bir kalkışmanın altyapısı oluşturulmaya çalışılıyor. Bütün Türkiye’den çevreci kisvesi altında bölgeye giden gruplar, hükümeti hedef alıyor. Ağaçların kesilmesi üzerinden provokasyon yapmaya çalışıyor. Oysa bu provokasyonların ağır faturasını çok değil 6 yıl önce yaşanan Gezi ihanetinde bu ülke ağır ödedi. Üç beş ağacı bahane ederek kalkışmaya yeltenen bir avut terörist ve onların provoke ettiği kalabalıklar Taksim’i yakıp yıktılar. Ekonomiye yüz milyarlarca lira zara verdiler.



İHANET NEREDE CHP ORADA

Kaz Dağları’ndaki altın madeni aramalarına yönelik provokasyonda yine CHP at başı çekiyor. Gezi Olaylarına azmettiren odakların öncülüğünü yapan CHP’liler burada da en ön sırada yer alıyor. Nerede memlekete faydalı bir iş olsa karşısına CHP’li vekiller geçiyor. İşte Kaz Dağları’ndaki sözde nöbete CHP’nin ağır abilerinden Veli Ağababa ile her provokasyonun değişmez figüranı Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu yine kimseye rol bırakmıyor. Oysa CHP’li belediyeler rant uğruna kendi beldelerini betona çevirip, zeytinlikleri yok ederken CHP’liler hem lal hem kör oluyor, ölü taklidi yapıyorlar.

 

BU PROVOKASYONA GELMEYİN

Türkiye her bağımsız devlet gibi kendi madenlerini çıkarıp, bundan kaynaklanan zenginliği kullanır. Bir ülkenin zenginleşmesine ağaçlar kesiliyor diye engellemeye kalkanlar ancak o ülkenin düşmanlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kaz Dağları’nda kesilen ağaçların 10 mislini başka yere diker. Maden çalışması tamamlandıktan sonra da o bölge eskisi gibi yeşillendirilir. Bu provokasyonlarla bölgeye gidip buradaki ihanete milletin alet olmaması gerekiyor. Düne kadar bizim yeraltı kaynaklarımızı kullandırtmıyorlar, maden var çıkarttırmıyorlar, petrol var buldurmuyorlar diyenlerin bugün istemeyüz tarzı ve madenlerin işletilmesine yönelik direnişi yaşanan ihanetin en bariz göstergesidir. Hızla güçlenen ve taşları yerine oturan Türk ekonomisine suikast yapmak isteyenlerin bu yalan ve iftiralarına karşı vatandaşların alet olmaması büyük önem arz ediyor.

Alpaslan YILDIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.