SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıbrıs sorununu tarihe gömelim

Başbakan Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Samaras'la yaptığı görüşme sonrası, ''Kıbrıs sorununu tarihe gömelim istiyoruz'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2013 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2013 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Samaras'la yaptığı görüşme sonrası, ''Kıbrıs sorununu tarihe gömelim istiyoruz'' dedi.


 
 

Yunanistan'dan özel uçakla saat 09.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'na gelen Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile diğer ilgililer karşıladı.

Samaras ve beraberindeki heyet, İstanbul'daki temasları kapsamında ilk olarak Tarabya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tarafından kabul edildi.

Yunanistan Başbakanı Samaras, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Erdoğan ile Samaras'ın Başbakanlık İstanbul Ofisi'nde gerçekleşen görüşmesi, basına kapalı olarak yaklaşık 1 saat sürdü.

Erdoğan ve Samaras, daha sonra, Türkiye-Yunanistan 2. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı'na başkanlık etti.

Başbakan Erdoğan, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Yunanistan ile Türkiye arasında görüş ayrılıkları olabileceğini, bunların diyalogla çözüme kavuşturulabileceğini söyledi.

Kıbrıs meselesinde garantör ülkeler olarak Türkiye ile Yunanistan'ın sorunun çözümüne yönelik gerekli iradeyi ortaya koyacağını ifade eden Erdoğan, ''Kıbrıs sorununu tarihe gömelim istiyoruz'' dedi.

''Yararlı ve yapıcı bir görüşme oldu'' diyen Samaras, 25 anlaşmaya imza attıklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan ve Samaras, Çırağan Sarayı'nda yapılacak Türkiye-Yunanistan İş Forumu'na da katılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.