SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıbrıs'ta cephanelikte patlama

KKTC’nin Girne kentinin doğusunda Çatalköy mevkiinde gece yarısı askeri mühimmat deposunda patlamalar yaşandı. Şiddetle patlayan top ve tank

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2019 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2019 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
KKTC’nin Girne kentinin doğusunda Çatalköy mevkiinde gece yarısı askeri mühimmat deposunda patlamalar yaşandı. Şiddetle patlayan top ve tank mermileri, mühimmat deponun çevresindeki otellerde ve yerleşim yerlerinde ki  evlerde hasara neden oldu. 

Askeri cephanelikteki yangın sabaha karşı 1.30’da meydana geldi. Peş peşe patlayan mühimmatlar bölgede evler ve 5 yıldızlı tatil köyünde hasara yol açtı. Otel müşterileri bodrum katı ve sahile taşınırken, deponun bulunduğu askeri birliğin yakınındaki Arapköy ve Çatalköy’de evler boşaltıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay hemen olay yerine geldi. Akıncı, patlamada can kaybı yaşanmamasının önemli olduğunu belirterek, yetkilerinin gerekli önlemleri aldığını söyledi. Patlamalardan en fazla hasar alan tatil köyünün bodrum katında toplanan turistleri sakinleştiren Akıncı, uçuşları bulunan yolcuların da polis kontrolü eşliğinde havaalanına taşınacağını söyledi. KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, ilk belirlemeye göre can kaybı olmadığını belirterek, ilk patlamanın şiddetiyle bölgedeki bazı binaların camlarının kırıldığını ve bu nedenle kırılan cam parçalarından dolayı yaralananların olduğu bilgisini verdi. Özersay, Arapköy’de yaşayan vatandaşların tedbir amacıyla tahliye edildiğini vurguladı. Özersay, “Şu an itibariyle etrafa yayılan bir yangın yoktur.” dedi.

MSB’DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığından, Girne’deki Mühimmat Bölük Komutanlığında gece henüz tespit edilemeyen nedenle meydana gelen patlama sonrası çıkan yangının kontrol altına alındığı, olay bölgesinin çevre emniyetinin tam olarak sağlandığı ve oluşturulan inceleme heyetinin patlamanın nedenini belirlemek üzere derhal çalışmalara başladığı bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Girne’de bulunan Mühimmat Bölük Komutanlığı’na ait bir mühimmat deposunda saat 01.30’da henüz tespit edilemeyen nedenle patlama meydana geldiği bildirildi. Açıklamada, “Patlama sonrası çıkan yangın kontrol altına alınmış ve olay bölgesinin çevre emniyeti tam olarak sağlanmıştır. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olayla ilgili gerekli tüm tedbirler alınmış ve oluşturulan inceleme heyeti ile patlamanın nedenini belirlemek üzere derhal çalışmalara başlanmıştır.” ifadelerine yer verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.