SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu, Bursa'ya geldiğine pişman oldu

Çeşitli açılış ve etkinliklere katılmak üzere Bursa’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşların tepkisiyle sarsıldı. Kılıçdaroğlu’na bir tepki de AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’dan geldi. Gürkan, Kılıçdaroğlu’na sert çıkarak, “Nilüfer’i rant çetelerinin mekanı yaptınız” dedi. MHP’li siyasilerden de Kılıçdaroğlu ve CHP’li belediyelere sert eleştiriler geldi. 

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2021 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2021 23:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kılıçdaroğlu, Bursa'ya geldiğine pişman oldu

CHP’nin Bursa’da yapmak istediği siyasi şov, vatandaşların tepkisiyle boşa giderken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’da üst üste şoklar yaşadı. Emek Mahallesi’nde esnaf ziyareti yapmak isteyen Kılıçdaroğlu’na vatandaş tepki gösterdi. Burada kahvene ve balıkçı ziyareti yapan Kılıçdaroğlu’na bir vatandaş, "(Virüs var, toplantılar olmasın) diyorsunuz ama bu durum nedir Sayın Başkanım?" diye  tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu vatandaşa, "Burası açık alan. Ben toplamadım. Ben esnafın dükkanına yalnız girmeye çalışıyorum." ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, vatandaşın ziyaretlerdeki kalabalığın durumunu vurgulaması üzerine "Ben ona engel olamam, açık hava. Ben esnafı geziyorum." dedi.


“O YANINIZDAKİ İŞE YARAMAZ İNSANLAR…”


Ziyaretleri sırasında Kılıçdaroğlu'nun yanına yaklaşmaya çalışan başka bir kişi de "Başkanım beni dinleyin lütfen yıllardır bu anı bekliyorum. Ben vatandaşım. İzlemiş olduğunuz yollardan, emperyalist olan o sizin yanınızdaki işe yaramaz insanlardan kendinizi arındırmadığınız müddetçe siz gönüllerin başkanı olamadınız, olamayacaksınız." ifadesini kullandı.


“MUHTAR BİLE OLAMAZSIN”


Kılıçdaroğlu'nun yanından uzaklaştırılmak istenen kişi, "Sizi her şekilde başkan olarak görmek istiyoruz ama siz bu gidişle mahallemizdeki normal muhtar bile olamayacağınıza çok iyi emin olun." diyerek tepkisini sürdürdü. Söz konusu kişi daha sonra bölgeden uzaklaştırıldı.


DAVUT GÜRKAN’DAN ÇOK SERT ELEŞTİRİ


Bursa’yı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çok sert bir tepki de AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’dan geldi. Gürkan CHP’nin Nilüfer’i rant çetelerinin mekanı yaptığına dikkati çekerek, Kılıçdaroğlu’na sorular yöneltti. 
Gürkan, “Sayın Kılıçdaroğlu: Bugün Nilüfer, Mudanya ve Gemlik ilçelerinde toplu açılışlar yapıyorsunuz, Bursa’yı alarak daha güzel bir şehir haline getireceğinizi iddia ediyorsunuz ama önce vermeniz gereken cevaplar var! Bursa’da hep örnek gösterdiğiniz, 22 yıldır yönettiğiniz Nilüfer’e ne kadar yeşil alan kazandırdınız? Yeşil alan kazandırmayı bırakın, kaç mevcut yeşil alanı kiralayarak rant çetelerinin mekanı haline getirdiniz? Sosyal yaşam alanlarını hatta belediye hizmet alanlarını neden ticarileştirdiniz? Yıllardır büyükşehir belediyesinin hizmetlerine tabelalarınızı asmanın dışında, Nilüfer’e neden büyük bir yaşam alanı kazandıramadınız? Kırsal bölgelerde çiftçiye üretim için neden en küçük bir alan kazandıramıyorsunuz? Yıllardır dile getirdiğiniz Anadolu Arastası, kapalı pazar alanları gibi projeler neden bir türlü ilerlemiyor?” ifadelerini kullandı.


BAŞKANINIZ NEDEN HALK VE ESNAFLA BU KADAR DAVALIK?


AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan açıklamasında CHP’li Mudanya Belediyesi ile ilgili de tepkilerini dile getirirken,  Barış ve kardeşlikten bahseden Hayri Türkyılmaz’ın ilçenin tarihinde görülmemiş boyutta vatandaş ve esnafla davalık olduğuna işaret etti. Gürkan, “Barış ve huzur kenti olarak adlandırılan Mudanya’da belediye başkanınız neden Mudanya tarihinde daha önce görülmemiş şekilde halk ve esnafla bu kadar davalık? “Bizim belediyelerimiz şeffaf olacak” söylemlerinize rağmen projelerinizin bütçeleri  neden meclis üyelerinden dahi saklanıyor? Seçim vaatlerinizde bulunan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Projesi, Mudanya’ya kazandırılması planlanan otopark alanları, ‘Altın Yıllar Yaşam Köyü’, Mirzaoba’da hayata geçirmeyi planladığınız‘ Barış ve Özgürlük Ormanı’, eğitim ve spor vadileri, sokak hayvanları için barınak, spor tesisleri, Hasköy Kongre Merkezi, Cemevi, kadın dayanışma ve üretim merkezi gibi projelerinizde neden hiç adım atılamadı?” ifadelerini kullandı. 


GEMLİK’TE ÇÖPLER BİLE TOPLANAMIYOR!


Gürkan’ın eleştirilerinden Gemlik’te payını aldı. Gürkan. “Bursa’nın gözde sahil kentlerinden Gemlik’te, çöpler bile toplanmazken Sayın Belediye Başkanınız seçim vaatlerinde bulunan projeler için neden çark etti? İskele düzenleme, Karsak Deresi ıslahı gibi projelerde topu neden Büyükşehir’e attı? İskele meydanı, deniz ulaşım hatları Kurşunlu Sosyal Yaşam Merkezi gibi projeleriniz de neden bir çivi dahi çakılamadı?” ifadelerini kullandı. 
Kılıçdaroğlu’nun skandala dönüşen Bursa ziyaretinde,  Nilüfer’e bağlı İzmir yolu Medicana hastanesi önündeki üst geçide, Kılıçdaroğlu’nun “Yüzde 40 oy almazsam istifa ederim” sözlerinin yazılı olduğu pankart asıldı. 


(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.