SON DAKİKA
Hava Durumu

“Kılıçdaroğlu’nun sözleri ülkeye suikasttir!”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik açıklamalarına tepkiler dinmiyor. Bu kapsamda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Efkan Ala da Bursa’dan Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklendi, “Bir ülkenin cumhurbaşkanına 'Kaçacak' demek, o ülkeye suikast düzenlemektir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2022 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2022 22:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
“Kılıçdaroğlu’nun sözleri ülkeye suikasttir!”

AK Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Yıldırım Belediyesince inşa ettirilen Balaban Mesire Alanı'nın açılışına katılmak için geldiği Bursa'da, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Büyük tepkiye yol açan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik iddialarına tepki gösteren Ala, "Eğer bir ihanet yoksa bir cehalettir. Ben bu tür konuşmalarda kişisel olarak eleştirilere fazla itibar etmem, fazla onları dile getirmem ama bir ülke meselesi haline gelmişse onu da söylemeden geçemem. Dışarıdan, 193 ülkeden, Türkiye dışından herhangi bir ülkeden Türkiye'ye bakan insan Türkiye'de bu işler olurken Türkiye'nin ikinci büyük partisinin genel başkanı, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na, bu kadar badireyi atlatmış Cumhurbaşkanı'na, bu kadar işi başarmış bir kadronun liderine ve ülkenin Türkiye Cumhuriyetinin 85 milyonun Cumhurbaşkanı'na 'Kaçacak' diyor. Arkasından iki ülke arasındaki sivil toplum örgütlerinin birbirlerine yaptığı yardımlaşmayı gerekçe gösteriyor. Bir ülkenin cumhurbaşkanına 'Kaçacak' demek, o ülkeye suikast düzenlemektir. Böyle bir şey olabilir mi? Türkiye Cumhuriyeti en önemli kararları alırken, NATO’yla birlikte  NATO içinde Avrupa’nın güvenliğini nasıl sağlayabiliriz diye kafa yorup ve masada olan birkaç ülkeden biriyken ve yanı başımızda Ukrayna ve Rusya savaşında dünyanın gıpta ettiği inisiyatifi alıp oradaki savaşın durdurulması için Türkiye’de o ülkelerin dışişleri bakanlarını görüştürebilen tek ülkeydi. Kalkıp böylesine sıkıntılı bir dönemde ve bölgede o ülkenin bu işleri başaran 15 Temmuzu tarihin çöplüğüne gömmüş, 28 Şubatı kaldırıp atmış muhtıraları elinin tersiyle itmiş kadrolara ve onun lideri Cumhurbaşkanına kaçacak deyip arkasından böyle gülünç bir gerekçeyi millete sunmanın ciddiyetle bağdaşır bir tarafı var mı? Yani Allah aşkına. Hiç olmazsa insan milletine siyaset yaptığı millete saygı duymalı. Hiçbir şey bilmiyorsa edep takınmalıdır. Bir millet bu kadar büyük badireyi atlatmış bu kadar tarihte şanlı şöhretli işler yapmış bir milletin meclisteki ikinci büyük partisinin Genel Başkanının söylediği her sözün nereye gidebileceğini nasıl bir etki doğurabileceğini hesap etmesi lazım. Bir ülkeye böyle bir kötülük yapılabilir mi? Ne demek yani bir ülkenin Cumhurbaşkanı yurtdışına kaçacak demek o ülkede çöküntü demektir. Düşünün 15 Temmuzda kaçmamış. 17/25’te kaçmamış. Muhtıra verilmiş kaçmamış. Darbe teşebbüsü olmuş kaçmamış.  Kardeşim bundan daha büyük ne açıklayacaksın ki bu kişi yurt dışına kaçacak? Bu nasıl bir ahlaksızlıktır? Bu ülkeye nasıl bir suikasttir? Bu nasıl ülkeyi hançerlemektir?" dedi.


Efkan Ala, siyasetçinin yaptığı her işin ülkeye getirisi ya da maliyetinin olduğunu söyledi. Herkesin ciddi olması gerektiğini belirten Ala, "Tuluat oynatmıyoruz. Biz sanatçıları izleriz, saygı duyarız ama siyaset alanı her bir cümlenin getirisinin ya da maliyetinin 85 milyona mal olduğu bir alandır. Yanlış bir şey söylerseniz, yaparsanız bilin ki onun maliyetini 85 milyon öder. Doğru bir iş yaparsanız onun getirisini bütün millet paylaşır. Onun için 'İş bilmiyor, söz bilmiyorsanız lütfen biraz ciddiyet.' diyorum" ifadelerini kullandı.


(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.