SON DAKİKA
Hava Durumu

Kimse feragat istemesin

Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinde gündeme gelebilecek talepler konusunda, "Yeter ki ülkemizin bu değerler silsilesi içindeki yapısından

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2013 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2013 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinde gündeme gelebilecek talepler konusunda, "Yeter ki ülkemizin bu değerler silsilesi içindeki yapısından, bizden kimse herhangi bir feragat istemesin" dedi.


 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Medeniyetler İttifakı Forumu toplantısına katılmak üzere Avusturya'nın başkenti Viyana'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinde gündeme gelebilecek talepler konusunda, ''Yeter ki ülkemizin bu değerler silsilesi içindeki yapısından, bizden kimse herhangi bir feragat istemesin. Kimse bizden kalkıp da milli birliğimizi bozmaya yönelik bir şey talep etmesin" dedi.

Bölücü terör örgütünün tehditleri ortadan kalktığı zaman operasyonların duracağı mesajını da verenBaşbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Silahlar bırakılsın, gömülsün. Gideceklerse gidebilirler, ülkemizde kalmak isterlerse zaten suça bulaşmamış olanlar için zaten hanelerine, ailelerine annelerine, babalarına kavuşabilirler.
Eğer silahları bırakarak ülkemizi terk ederlerse dünyada gidecekleri yer çoktur. Komşu ülkeye gidebilirler, daha başka ülkelere gidebilirler, onların kendi takdiridir, biz onu bilemeyiz."

"Demek ki olumlu gelişmeler var"

Başbakan Erdoğan, ''Çözüm süreci kapsamında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, İmralı'dan gelen mektupların ellerine ulaştığına dair açıklaması oldu. Bu mektuplardan bazı bilgiler yansıdı, 'PKK 15 Ağustos'ta sınır dışına çıkmalı, üniter yapı korunmalı, birinci aşama silah bırakma, ikinci aşama yeni anayasa' gibi. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, ''Bizim temel ilkelerimiz, esaslarımız belli. Bu açıkladığımız esaslarla ilkelerle bu sizlerin adeta son dakika haberi gibi geçtiğiniz bu konular eğer örtüşüyorsa, uyuşuyorsa demek ki olumlu gelişmeler var demektir'' diye konuştu.

"O kiminle nedir onu bilmem"

Erdoğan, bir gazetecinin, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, bugün grup toplantısında yaptığı konuşmada ''Türkler ve Kürtler etle tırnak  değiliz. Biz iki eşit halk olacağız'' sözleri hakkındaki görüşünü sorması üzerine şunları söyledi:
''Et ile tırnak gibi olmak ideal olanıdır ama bunlar 'iki eşit halk gibi' dediğin zaman kantara çıkarıyor. Kantar tutmayabilir. Bu yanlış bir tespittir. Biz bu ülkede, ben Kürt kardeşlerimle et ile tırnak gibiyim. O kiminle (BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş) nedir onu bilemem."

PKK'nın kaçırdığı kamu görevlileri

Başbakan Erdoğan, bölücü terör örgütünün kaçırdığı kamu görevlilerinin serbest bırakılmasına ilişkin bir takvim olup olmadığının sorulması üzerine, ''Bu, bölücü terör örgütüne hiçbir şey kazandırmaz ama Türkiye Cumhuriyeti devleti de bu işin pazarlığını yapmaz. Onu da çok açık net söylemek zorundayım'' karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu'na cevap

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM Grup toplantısında yaptığı, ''Cezaevlerinde kaç tutsak var'' açıklamasının anımsatılması üzerine ise ''Anamuhalefet partisinin genel başkanının yaklaşımı ayrı bir dert ne yazık ki. Yanındaki hukukçular da anlamıyor demek ki. Türkiye Cumhuriyeti'nin cezaevlerinde 'tutsak' olmaz, tutuklu olur. Karakollarında da gözaltı olur. Herhalde bunu öğrenmiştir'' diye konuştu.

Çalışmalar devam ediyor

Erdoğan, ''Ofisinde dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili incelemeler sonucu, kendisine ulaşan bir bilginin olup olmadığına'' dair soruyu ise ''Henüz yok, çalışmalar devam ediyor, aldığım haber bu, henüz yok'' diye yanıtladı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.