SON DAKİKA
Hava Durumu

Kiralık araçla kurbanlık çalan hırsızlar yakayı ele verdi

Bursa’da kurbanlık 12 adet koyunu otomobile sığdırarak çalan zanlıları koyunların tüyleri ele verdi. Bursa İl Jandarma Komutanlığı’nın

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2012 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2012 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’da kurbanlık 12 adet koyunu otomobile sığdırarak çalan zanlıları koyunların tüyleri ele verdi. Bursa İl Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı operasyonda yakalanan 3 hırsız tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Sünlük Köyü’nde ahırdan koyunlarının çalındığını fark eden bir kişi 156 Jandarma İmdat hattını aradı. Eve gelen jandarma ekipleri geniş çaplı soruşturma başlatarak köye giren çıkan bütün araçları tespit etti. Kameralara takılan bir otomobilin plakasını tespit eden güvenlik güçleri otomobili Bademli Kavşağı’nda seyir halinde iken yakaladı. Araç içinde arama yapmak için savcılıktan izin alan jandarma, otomobilin kapı bölmelerinde çizik olduğunu anladı. Otomobili detaylı olarak inceleyen jandarma ekipleri, aracın bagaj kısmında koyun tüylerine rastladı. Hırsızlık olayına karışmadıklarını iddia eden zanlılar ise jandarma ekipleri tarafından yakalanarak karakola götürüldü.

KOYUNLARI KULLANILMAYAN AHIRA BIRAKTILAR
Köye gelerek kurban bayramında satılmak üzere yetiştirilen 12 küçükbaş hayvanı çalan zanlılar, koyunları Mustafakemalpaşa ilçesinde bağlı Gönü Köyü’ne götürdü ve burada kullanılmayan bir ahıra bıraktı. Jandarma ekiplerinin peşlerinde olduğunu anlayan zanlılar ise iz bırakmamak için kiraladıkları otomobili yıkadı. Ancak iki şahıs otomobilin içindeki koyun tüylerini temizlemeyince yakayı ele verdi.

Köye giderek yakalanan zanlıların yakın çevreleriyle görüşen Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızlara yardım eden bir kişiyi daha gözaltına aldı. Karakola getirilen toplam 3 hırsız çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Zanlıların otomobillerinde yapılan aramada ruhsatsız silah, bu silaha ait fişek ve uyuşturucu ele geçirildi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaklaşan kurban bayramı sebebiyle hırsızlık olaylarında artış olabileceğini, bu sebeple vatandaşların da ahır kapılarını iyi kilitlemelerini istedi. Jandarma, Kurban Bayramı’na kadar köylerde ve şehirlerde 24 saat devriye gezecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.