SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırklareli sele teslim: 3 ölü

İki gündür etkili olan sağanak yağış Trakya'yı vurdu. Öğle saatlerinde Tekirdağ'ın Saray İlçesi'ni vuran sağanak yağış, akşam saatler

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2012 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2012 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kırklareli sele teslim: 3 ölü
İki gündür etkili olan sağanak yağış Trakya'yı vurdu. Öğle saatlerinde Tekirdağ'ın Saray İlçesi'ni vuran sağanak yağış, akşam saatlerinde ise Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'ne bağlı Büyükkarıştıran Beldesi'ni vurdu.

Kırklareli’de yaşanan sel felaketinin ardından ölü sayısının 3’e yükseldi.

İki gündür etkili olan sağanak yağış Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ne bağlı Büyükkarıştıran Beldesi’nde 3 canı aldı. Edinilen bilgilere göre 93 yaşındaki Zehra Demirel ve kayıp olan Siyami Yeni ve Semih Yeni’nin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Su seviyesinin azalmasından sonra sel felaketinin boyutları içten içe daha belirgin hale gelmeye başladı. İstanbul- Edirne duble yolu yapılan çalışmalardan sonra tekrar kontrollü olarak trafiğe açıldı. Sel felaketinde 170 tane kurbanlık hayvanının telef olduğunu söyleyen Cüneyt Tunç, göz yaşlarını tutamayarak yakınlarına sarılarak ağladı.

Sel sularının bir anda yükseldiğini söyleyen Tunç,” Dün akşam işten çıktıktan sonra el sularının bir anda geldiğini fark ederek ağıldaki hayvanlarını tahliye etmeye çalıştım. Fakat sel sularının çok hızlı yükselmesinden dolayı tüm kurbanlık havyalarımı kurtaramadım. 170 tane kurbanlık hayvanım telef oldu” dedi.

Günün aydınlanmasıyla birlikte sular içinde kalan araçlar dün yüzüne çıktı.

ÇORLU-EDİRNE YOLU KAPANDI

Çerkezköy ve Saray`da etkili olan sağanak yağış Ergene Nehri`nin taşmasına sebep oldu. Taşan Ergene Nehri, nehirle aynı adı taşıyan köprü kaplayınca Çorlu-Lüleburgaz Karayolu ulaşıma kapandı.

Tekirdağ şehir merkezi ile Çerkezköy ve Saray ilçelerinde etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle ev ve iş yerlerinde yaşanan su baskınlarının yanı sıra yollar da sular altında kaldı. Sel suları nedeniyle Ergene Nehri taşınca Ergene Köprüsü sular altında kaldı. Çorlu - Lüleburgaz ulaşımını sağlayan D-100 Karayolu'nun Ergene Köprüsü bölümü sular altında kalınca Çorlu - Lüleburgaz yolu ulaşıma kapandı.

Marmaracık Beldesi girişi ile Kırkgöz Köyü mevkiinde tedbir alan polis ekipleri Ergene Köprüsü girişinde bulunan kavşaktan itibaren yolu ulaşıma kapattılar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.