SON DAKİKA
Hava Durumu

Konya'daki 'Paralel Devlet Yapılanması' davası

Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin Konya merkezli soruşturma kapsamında açılan davada tutuklu yargılanan eski Mersin Emniyet Mü

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2015 23:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2015 00:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Konya'daki 'Paralel Devlet Yapılanması' davası
Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin Konya merkezli soruşturma kapsamında açılan davada tutuklu yargılanan eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün, Okyanus Operasyonu'na ilişkin soruşturmanın sahibi savcı olduğunu belirterek, "Savcı talimatıyla her şey yapılmıştır. Alınan her şeyde savcı talimatı vardır" dedi.
 

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada söz verilen tutuklu sanık Atayün, meslek hayatının çoğunun terör ve organize suçlarla mücadeleyle geçtiğini söyledi.Konya'ya cemaat ile değil, dönemin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Hanifi Avcı tarafından KOM Müdürü olarak getirildiğini ifade eden Atayün, bütün talimatları kendisinin verdiğini, diğerlerinin boş yere hapis yattığını savundu.Atayün, şunları kaydetti:"Dönemimde şubeye gelen personelin her birinin özelliği vardır. Dönemimde her cihazın şubede kaydı vardır. Benim tahliye talebim yok, problem değil. Avukatlarıma da 'hiçbir dosyada tahliye talep etmeyin' dedim. Beş aydır yatıyorum. Yeter ki benimle yatan personelim çıksın. Emir vermişim onlar yapmış. İşin emrini verenler, bu dosyadan bir şey çıkmayacağını biliyorlar. Okyanus Operasyonu'nda soruşturmanın sahibi savcıdır. Savcı talimatıyla her şey yapılmıştır. Alınan her şeyde savcı talimatı vardır. Dosya kapatılması için tehdit edildim. İki şeye çok şaşırdım. Her şeyi, dinlemeleri sızdırmışım. Fethullahçı Terör Örgütü çok gizliymiş ama herkes herkesin ne yaptığını biliyor." "Abdullah Öcalan istediği için buradayız. Oslo görüşmelerinde bizim alınmamız istendi. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in dinlenmesini talep ediyorum" deyince Mahkeme Başkanı, "Bu tür şeyler konuşacaksanız, kapalı oturum talep edersiniz" dedi.Heyet, söz verilen sanıkların tutukluluk değerlendirmesi için duruşmaya verdiği aranın ardından dinlediği Atayün, polis memurları Kerim Doğan ve Yücel Özaşık'ın tutukluluk hallerinin devam ettiğine karar verdi. Heyet, eski Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ile Ali Akın'ın teslim olması için süre verilmesine, gelmezlerse gıyabında tutuklama kararı çıkartılıp kırmızı bültenle aranması görüşüne yer verdi. Duruşma 9 Kasım'a ertelendi. Atayün, bir sonraki duruşmada savunmasına kaldığı yerden devam edecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.