SON DAKİKA
Hava Durumu

Köprüde tank değil, halk var

Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyes

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 01:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 02:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Köprüde tank değil, halk var

Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla meydanları doldurdu.


FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe girişiminin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim. Bu darbe girişiminin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbecilerin hiçbiri başarılı olamamıştır." çağrısı üzerine meydanlara çıkan vatandaşlar, o günden bu yana her akşam alanlara adeta akın etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı 7'den 70'e binlerce vatandaş, cuma gününden bu yana geceden sabaha meydanları terk etmeyerek, demokrasiye ve milli iradeye, tuttukları nöbet, attıkları sloganlar ve hazırladıkları pankartlarla sahip çıktıklarını gösterdi.



Boğaziçi köprüsüne yürüyüş

İstanbul'da yüz binlerce kişi, Boğaziçi Köprüsü'nde yürüyerek Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.



Milli İrade Platformu'nca düzenlenen "Darbeye Karşı Boğaziçi Köprüsündeyiz" yürüyüşü için vatandaşlar, Üsküdar Altunizade'de toplandı.


Burada okunan darbe karşıtı bildiride, vatandaşlara meydanlardan ayrılmama çağrısı yapıldı.


AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, şehit edilen vatandaşlar nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nün farklı bir anlamı olduğunu dile getirerek, "Bu köprü artık her geçtiğimizde Erol Olçak'ı, oğlu Abdullah Tayyip'i hatırlayacağımız yer olacak. Bu millet, mesele vatan olunca, al bayrak olunca bir ve beraber oldu. Boğaziçi Köprüsü bundan sonra kardeşliğimizin köprüsü olsun." ifadesini kullandı.


Ayrıca, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.