SON DAKİKA
Hava Durumu

Kore Gazisi'nden 'Ayla'yı ilk ben buldum' iddiası

İzmir’in Tire ilçesinde yaşayan Kore gazisi Halil Bekki, hikayesi 'Ayla' filmiyle hikayesi beyaz perdeye aktarıla

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kore Gazisi'nden 'Ayla'yı ilk ben buldum' iddiası


İzmir’in Tire ilçesinde yaşayan Kore gazisi Halil Bekki, hikayesi 'Ayla' filmiyle hikayesi beyaz perdeye aktarılan Güney Koreli Eunja Kim'i ilk olarak İsmet Yüzbaşı ve kendisinin bulduğunu iddia etti.




Kore Savaşı’nda bulduğu küçük Güney Koreli kızı sahiplenen Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin hayatının anlatıldığı Ayla filmi gişe rekorları kırarken, İzmir’in Tire ilçesinde yaşayan Kore gazisi Halil Bekki, Ayla ismi verilen kızı ilk olarak İsmet Yüzbaşı ve kendisinin bulduğunu savundu.

Bekki şöyle konuştu: "Bir tepeye düşman var mı diye kontrole gittik. Bir baktık ki her yer ceset dolu. Çok tiksindim. Her yerde el bombası var. Yanımda Ankaralı Hasan diye bir arkadaşım vardı. Aşağıya doğru indik. Yolda bir kız çocuğu gördük. Tir tir titriyor. Hemen onu alıp battaniyeye sarp birliğe götürdük. Saçlarını kökünden kestik, yıkadık, sardık battaniyeye çadıra getirdik. Karnını doyurduk. Çocuk tam 1.5 gün uyudu. Zaman geçti Türkçeyi öğrendi. Ona besmeleyi, dua etmeyi öğrettik. Adını getirdiğimiz gün İsmet Yüzbaşı koydu. ’Bunun ismi bundan sonra ’Ayla’ dedi. O ufacık elleri ile bana ’Halil ağabey, çorabın var mı, mendilin var mı onları yıkayayım’ derdi.

Peştemalcıoğlu da şu ifadeleri kullandı: "Biz yıllarca Ayla’nın hikayesini dinleyerek büyüdük. Yıllarca Kore’ye gitmek ve Ayla’ya ulaşmak için birçok yere başvurdu ama gitmek nasip olmadı. Geçtiğimiz gün babam rahatsızlandı. Biz de onu hastaneye kaldırdık. Şu an yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Ayla’ya ulaşamadığı için bu bilgiyi basınla paylaşmamı isteyerek bana vasiyet etti. Ben de bu vasiyeti yerine getirdim. En büyük hayali Ayla’yı görmekti ama nasip olmadı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.