SON DAKİKA
Hava Durumu

Körfezi zehirleyen fabrikada patlama!

Bursa Şehir Gazetesi’nin defalarca haberini yaparak uyardığı ancak bir türlü önlem alınmayan Gemlik Gübre Tesisleri fabrika sahası içerisin

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2019 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2019 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Körfezi zehirleyen fabrikada patlama!
Bursa Şehir Gazetesi’nin defalarca haberini yaparak uyardığı ancak bir türlü önlem alınmayan Gemlik Gübre Tesisleri fabrika sahası içerisindeki elektrik trafosunda patlama meydana geldi. 2 işçi yaralandı. Gemlik Körfezi’ni zehirleyen fabrikada sık sık patlama meydana gelirken, insan hayatı ve çevre yok sayılmaya devam ediyor.

YILPORT’un da sahibi olan Yıldırım Holding bünyesinde faaliyet gösteren Gemlik Gübre fabrikasında bakımı yapılan bir elektrik trafosunun son kontrolleri sırasında meydana gelen patlamada Deniz A. ve Muammer Ç. isimli kişiler yaralandı. Yaralılar, işletmeye ait ve 112 ambulansları ile Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, durumu ağır olan ve yüzünde yanık oluştuğu öğrenilen Deniz A. Kocaeli Derince Eğitim Araştırma Hastanesi yanık merkezine sevk edildi. Diğer yaralı Muammer Ç. ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Muhtemel bir ikinci olayın önüne geçmek için fabrikanın üretim bölümlerinde faaliyetlerin bir süre durdurulduğu öğrenildi. Patlama ile alakalı tahkikat sürüyor.

ŞEHİR DEFALARCA UYARDI

Bursa Şehir Gazetesi Gemlik Körfezi’ni zehirleyen ve kapasite artırımlarıyla adeta körfezi yok etmeye çalışan Gemlik Gübre Fabrikası ile ilgili defalarca haber yaparak önlem alınması noktasında uyarıda bulundu. Şehir’in sık sık gündeme getirdiği Gemlik Gübre Fabrikası gerek çevreye ve denize verdiği zarar ve gerekse dönem dönem meydana gelen patlamalarla kamuoyu gündemine gelmeye devam ediyor. Gemlik Körfezi’ni hoyratça zehirleyen Gemlik Gübre Fabrikası için kamu ve ilgili kurumlar adım atmazken, Yıldırım Holding faaliyetlerini pervasızca sürdürüyor.

MİRAS KAVGASI İLE GÜNDEME GELDİLER

YILPORT ve Gemlik Gübre’yi bünyesinde bulunduran 11 ayrı sektörde faaliyet gösteren ve 10 bini aşkın çalışanı olan Yıldırım Holding, 2018 yılının başında da miras kavgasıyla gündeme gelmişti. Aile,  Yönetim Kurulu Başkan vekili Mehmet Yıldırım’ın vefatının ardından miras kavgası ile sarsıldı.



AMERİKA’DA ROBERT İSMİNİ ALDI

Özellikle 2000’yı yıllardaki kriz döneminde özelleştirme ihaleleriyle büyüyen, 2008 krizinde de uluslararası liman ihaleleriyle güçlenen Sivaslı Yıldırım ailesine ait Yıldırım Holding’in İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su ABD’de okuyarak çalışan ve iş bulmasını kolaylaştırması için ismine Robert ismi eklediği de o dönem kamuoyuna yansımıştı.

HİSSELERİ DEVRETMEYE YANAŞMADI

Mehmet Yıldırım (54),  14 Ekim 2017 tarihinde Mudanya’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Yıldırım’ın vefatı çocukları Hüseyin Can Yıldırım ve Sahra Cansu Yıldırım’ı amcalarıyla karşı karşıya getirdi.  Babalarının ölümünün ardından iki kardeş, babalarının hisselerinin kendilerine devredilmesi için amcalarıyla görüştü ancak sonuç alamayınca konu yargıya taşındı. Beyoğlu Noterliği’nden 13 Aralık 2017 tarihinde veraset ilamı alan iki kardeş, 26 Aralık’ta miras davası açtı. Gebze 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada, Hüseyin Can ve Sahra Cansu Yıldırım kardeşlerin yasal mirasçı oldukları kaydedildi.

28 ÜLKEDE FAALİYETTE

Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden biri olan Yıldırım Holding’in temeli 1963 yılında baba Garip Yıldırım tarafından Samsun’da atıldı. Aslen Sivaslı olan Yıldırım ailesinin inşaat malzemeleri satan küçük bir dükkânda temelini attığı holding hali hazırda dünyanın 4 kıtasında 28 ülkede faaliyet gösteriyor. 12 bini aşkın kişinin çalıştığı holdingin yüzde 100 sermayesi Yıldırım ailesine ait. İlk yurtdışı yatırımını 2008 yılında İsveç’e yapan holding 11 farklı sektörde faaliyet gösteriyor. Yıldırım Holding bünyesinde ayrıca Eti Krom AŞ, YILPORT Gebze, Marmara Tersanesi, YILPORT Gemlik, YILYAK Yakıt, Gemlik Gübre gibi bir dizi büyük şirket bulunuyor.

HER YIL VERGİ ŞAMPİYONU OLUYOR

Yıldırım Holding bünyesinde faaliyet gösteren Gemlik Gübre,  Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alırken, fabrika her yıl Bursa’nın vergi rekortmeni oluyor. YILPORT Gemlik de holding bünyesinde faaliyetlerini sürdürürken, Gemlik Gübre, hava ve deniz kirliliğine neden olduğu için sık sık şimşekleri üzerine çekiyor. Geçtiğimiz yıllarda var olan kirliliği daha da artıracak kapasite artırımıyla ilgili adımı büyük tepki çeken Gemlik Gübre’de 3 yıl önce meydana gelen patlamada bir kişi yaşamını yitirmiş, fabrika bir kez daha kamuoyu gündeminde tartışmalara yol açmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.