SON DAKİKA
Hava Durumu

KPSS şüphelileri yarın hakim karşısında

2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu 230 kişinin yargılanmasına yarın başlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
KPSS şüphelileri yarın hakim karşısında

2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu 230 kişinin yargılanmasına yarın başlanacak.





Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'de soruların sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu 230 kişi hakkında açtığı davanın ilk duruşması yarın yapılacak.


Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma saat 9.30'da başlayacak. Mahkeme, duruşmaya 25 Mart Cuma gününe kadar her gün devam edecek.


Sanıklar, "silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarından yargılanacak.


İddianame


İddianamede, sanıklar arasında "cemaat bağı" olduğu, soruların sınavdan önce genellikle bu bağa uygun dağıtıldığına işaret edilerek, profilleri, iş yerleri, aralarındaki mali ve sosyal irtibatları incelendiğinde, sanıkların FETÖ/PDYiçinde yer aldıkları kaydedildi.


Fetullah Gülen'in, örgüt mensuplarına yurt dışından medya üzerinden talimat verdiği ifade edilen iddianamede, Gülen'in, devlete sızmayı esas alan bir konuşması hatırlatılarak, "Gülen'in, geçmiş yıllardaki konuşma kayıtlarında, devletin yasama, yürütme ve yargı erklerinin ele geçirilmesine ilişkin talimatlar verildiği, örgütün gerçek amacına ulaşmak maksadıyla ve örgüte bağlı kadroları kamu kurumlarına yerleştirmek suretiyle devleti ele geçirmeyi hedeflediği görülmektedir" ifadeleri yer aldı.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.