SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kripto' 39 FETÖ'cü hakkında tutuklama istemi

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri belirlenen 28'i albay 33 ask

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Kripto' 39 FETÖ'cü hakkında tutuklama istemi
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri belirlenen 28'i albay 33 asker tutuklanmaları istemiyle hakimliğe sevk edildi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce gözaltına alınan örgüt üyesi bazı sivil şahısların verdiği ifadeler doğrultusunda yeni bir gelişme yaşandı.


Bu ifadeler ışığında harekete geçen savcılık, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddia edilen 11'i kurmay olmak üzere 28 albay, 5 astsubay ile biri merkeze çekilen vali yardımcısı olmak üzere 6 ''sivil imam'' dan oluşan 39 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verdi.


Bu kapsamda gözaltına alınan şüpheliler, sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi. İfadeleri savcılıkça alınan şüpheliler, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.


Şüphelilerin, öğrenim dönemlerinden bu yana örgütün emriyle hareket ettikleri, 15 Temmuz darbe girişiminde örgütün askeriyedeki yapılanmasının tamamen deşifre olmaması adına ortaya çıkmadıkları ileri sürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.