SON DAKİKA
Hava Durumu

Kritik operasyon! PKK'lıları sahte TSK kimlikleriyle kaçıran...

PKK terör örgütü mensuplarını, göçmenleri ve firari suçluları, sahte TSK kimlikleriyle yurt dışına kaçıran çete büyük bir operasyo

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2018 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2018 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kritik operasyon! PKK'lıları sahte TSK kimlikleriyle kaçıran...
PKK terör örgütü mensuplarını, göçmenleri ve firari suçluları, sahte TSK kimlikleriyle yurt dışına kaçıran çete büyük bir operasyonla çökertildi. 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube ekipleri, yaptıkları çalışmalarda yurda kaçak yollarla giren düzensiz göçmenlerle, hapis cezaları kesinleşen ve aranan firarileri ve bazı terör örgütü mensuplarını sahte kimlik ve sahte pasaportlarla yurt dışına kaçırdığını tespit etti. Bin ile 3 bin dolar arasında değişen ücretler üzerinden insan kaçakçılığı yaptığı belirlenen şebekenin Bayrampaşa ve Zeytinburnu’nda belirlenen iki ayrı adresine eş zamanlı olarak geçtiğimiz hafta operasyon düzenleyen ekipler, matbaa olarak kullanılan adreslerin birisinde sahte kimlikler, evraklar ve sahte pasaportlar ele geçirdi.
Sahte TSK kimlikleri bulundu
Yunanistan ve Bulgaristan üzerinden Avrupa'ya insan kaçırdığı belirlenen şebekenin 2 üyesinin gözaltına alındığı operasyonda, sahte kimlik ve pasaportların hazırlanmasında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirilirken, sahte TSK kimlikleri de bulunduğu öğrenildi. Şebeke tarafından yurt dışına kaçırılması planlanan kaçaklara arama noktalarından rahat geçebilmeleri için hazırlandığı öğrenilen sahte TSK kimlik kartlarının yanı sıra, sahte TSK kimliği hazırlanmasında kullanılan çok sayıda hologramı da ele geçirildi. Şebekeye yönelik çalışmalarını devam ettiren polis, firari 2 şebeke üyesinin yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, sahte kimliklerle yurt dışına kaçırılan kişilerin kimliklerine yönelik tespit çalışması da devam ediyor. (yeniakit.com.tr)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.