SON DAKİKA
Hava Durumu

'Küçük Elbistan' Atatürk Barajı'nı ikiye katlayacak

Maden Tetkik ve Arama Kurumu, 4 yıl süren çalışmaların ardından Konya Karapınar'da 1,8 milyar tonluk linyit rezervi keşfetti.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2013 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2013 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Maden Tetkik ve Arama Kurumu, 4 yıl süren çalışmaların ardından Konya Karapınar'da 1,8 milyar tonluk linyit rezervi keşfetti.


 
5 bin megavat (MW) gücündeki termik santrale yaklaşık 30 yıl yetebilecek rezerve sahip sahanın ekonomiye kazandırılması için harekete geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, burada 2 bin 400 MW kurulu güce sahip Atatürk Barajı'nın iki katı elektrik üretilmesini hedefliyor.

Havzadaki rezervle ilgili AA muhabirine bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, aralıksız 4 yıl süren çalışmaların ardından Konya Karapınar'da önemli bir linyit rezervine ulaşıldığını söyledi.

Adeta küçük bir Elbistan Havzası niteliğindeki Karapınar sahasının 1,8 milyar tonluk linyit rezervine sahip olduğunu bildiren Yıldız, şunları kaydetti:

''Yaklaşık 7-8 milyar dolarlık da bir yatırım öngörüyoruz. Nasıl Afşin-Elbistan'da 12 milyar dolarlık bir yatırımın planlaması yapıldıysa bunu da benzer bir havza çalışmasıyla yapacağız.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.