SON DAKİKA
Hava Durumu

Küpeli hayvanlarda kaçak uyarısı

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur, kayıt dışı kesilen hayvanların küpelerinin biriktirilip, kurban bayramında istismarc

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2015 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2015 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Küpeli hayvanlarda kaçak uyarısı
Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur, kayıt dışı kesilen hayvanların küpelerinin biriktirilip, kurban bayramında istismarcılar tarafından kaçak hayvanlara takıldığını öne sürerek vatandaşları, satın alacakları hayvanın menşei şahadetnamesine bakmaları konusunda uyardı.
Adana’ya yaklaşık 250 bin küçükbaş hayvan girişi yapıldığını belirten Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur, bu hayvanların kayıtlı, sağlıklı, aşılı, kurbanlığa elverişli ve menşei şahadetname belgesine sahip olduğunu anlattı. Kurban bayramının yaklaşmasıyla sınır komşusu Suriye’den çok sayıda kaçak hayvanın Türkiye’ye giriş yapabileceğine dikkat çeken Yağmur, kaçak hayvancılığın piyasayı olumsuz yönde etkileyeceğini ifade etti.Kulaklarında küpe bulunan hayvanlara dahi güvenilmemesi gerektiğini vurgulayan Yağmur, “Suriye’den gelecek koyunların ne kadar sağlıklı, ne kadar sağlıksız olduğunu bilmiyoruz. Vatandaşlarımızın mutlak suretle, her ne kadar kulaklarında mühür varsa da hayvanın menşei şahadetnamesini sormasını istiyoruz. Cılız, yürümekten aciz, ağzından salya gelen hayvanları almamalarını istiyoruz. Böyle bir durumla karşılaşırlarsa emniyete, belediyelere ya da kasaplar odasına bildirsinler. Biz gereğini yaparız” dedi.
“KÜPELERİ TOPLAYIP BEKLETİYORLAR”
İstismarcıların, kayıt dışı kestikleri küpeli hayvanların küpelerini bekleterek, Kurban Bayramı döneminde kaçak hayvanlara takıp hayvanları sattığını dile getiren Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur, Suriye, Irak ve İran üzerinden getirilen küçükbaş hayvanların 250-300 liradan satıldığını söyledi. Yağmur, hayvanların birçoğunun savaştan kaçan göçmenlere ait olduğunu birçoğunun hastalıklı olduğunu sözlerine ekledi.Öte yandan, küçükbaş kurbanlıklar 600 liradan başlayıp, kilosuna göre bin 400 liraya kadar alıcı buluyor. Küçükbaş hayvan üreticisi Hasan Meşeli (70) hayvanların beslenme şeklinin çok önemli olduğunu belirterek, kaçak küçükbaşların özellikle Suriye taraflarından getirildiğini ve bu hayvanların besisiz olduğunu kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.