SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kürtler, şiddetle bu sorunun çözülemeyeceğinin bilincinde olmalı'

KDP-Bakur Genel Başkanı Bucak, "Kürt sorununun çözümünde şiddet bir rol oynamıyor. Yani şiddetle bu sorun çözülmez. Kürtlerin bunun bilincinde

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Kürtler, şiddetle bu sorunun çözülemeyeceğinin bilincinde olmalı'
KDP-Bakur Genel Başkanı Bucak, "Kürt sorununun çözümünde şiddet bir rol oynamıyor. Yani şiddetle bu sorun çözülmez. Kürtlerin bunun bilincinde olması gerekiyor" dedi.
 

 

KDP-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışma ve terör nedeniyle şu anda yoğun bir propagandanın etkisi altında bulunulduğunu kaydederek, "Her taraftan müthiş bir manipülasyon var" değerlendirmesini yaptıKürt sorununun çözümünde şiddetin bir rol oynamadığının altını çizen Bucak, "Yani şiddetle bu sorun çözülmez. Kürtlerin bunun bilincinde olması gerekiyor. Eğer bu meseleyi çözmek istiyorsanız cesur olmanız lazım. Siyaseten cesur olmanız lazım. Yoksa 'ben vurdum-sen vurdun' diye devam eder ve şiddet-silah bu sorunun çözümüne hizmet etmez. İnsanlar ölür, ülkemiz yerle bir olur. Ve biz sonuçta hiçbir şeye ulaşmayız. Yeniden başa döneriz" diye konuştu.


'Dış dinamikler de etkili oldu'


Sertaç Bucak, çözüm sürecinin bitmesinde iç dinamiklerin yanında dış dinamiklerin de etkisi olduğunu söyleyerek, "Sürecin bozulmasında İran, Şam ve Bağdat'ın da etkileri bulunuyor" dedi.


'Bu Kürt sorununun çözümüne hizmet etmez'


Bucak, terör örgütü KCK'nın yöneticilerinden Cemil Bayık'ın İngiliz Times gazetesine verdiği mülakata ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı:


"Bana göre Kürtlerin amacı şu olmalıdır; Kürt halkının Türkiye’de eşitliğinin sağlanması ve bu sorunun siyasal çözümünün gerçekleştirilmesidir. Geçmişte çözüm sürecini başlatan, bu konuda önemli riskler de alan bir başbakanı veya reisicumhuru iktidardan etmek bir Kürt partisinin işi olmamalıdır. Bizim amacımız, Kürt halkının haklarına kavuşmasıdır. PKK’nın 'Erdoğan ve AK Parti iktidarını düşüreceğiz' söylemi belki bazı partilerin hoşuna gidebilir ama bu Kürt sorununun çözümüne hizmet etmez. Önemli olan da odur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.