SON DAKİKA
Hava Durumu

Kutay'ın katiline 6 yıl 8 ay hapis!

  Mudanya yolu üzerinde aşırı alkol ve hız nedeniyle çarptığı araçta 8 yaşındaki Kutay Zengingönül’ün ölümüne sebep olan Kamil Özka

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2015 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2015 07:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kutay'ın katiline 6 yıl 8 ay hapis!
 

Mudanya yolu üzerinde aşırı alkol ve hız nedeniyle çarptığı araçta 8 yaşındaki Kutay Zengingönül’ün ölümüne sebep olan Kamil Özkan hakkında, 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Özkan’ın savunmasını üstlenen nüfuslu avukatların savunmada “sanık fabrika sahibidir” açıklamaları da karara etki edemedi.
Mudanya yolu üzerinde 280 promil alkol ve 200 km hızla kullandığı araçla başka bir araca çarparak 8 yaşındaki Kutay Zengingönül’ün ölümüne, kardeşi Eray ile anne Emine Zengingönül ve baba Yılmaz Zengingönül’ün yaralanmalarına sebep olan Mehmet Kamil Özkan hakkında dün Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesinde karar çıktı. Özkan, para cezasına çevrilmemek ve ertelenmemek üzere 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Temyiz yolu açık olarak verilen kararda şimdi gözler Yargıtay’dan gelecek onamada. Ayrıca ehliyetine el konulan Özkan, adli kontrol altında tutulacak.
O CÜBBELER ÇIKARILMIŞTI
Şikayetçi ailenin avukatlığını Özgür İnanç Yağmur’un üstlendiği dava sürecinde pek çok avukat değiştiren Özkan’ın duruşmasına ilk giren Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve Ak Parti Bursa Milletvekili olan ortağı Zekeriya Birkan girmişlerdi. Özkan’ın babası Ünal Özkan da bu süreçte oğlunun 1 gün bile tutuklu kalmamasını, “Başbakanın avukatını tuttum” sözleriyle açıklamıştı. Bursa Şehir gazetesi olarak, “O cübbeleri hemen çıkarın” başlığı ile yayınladığımız haber nedeni ile hakkımızda açılan davalar sonrasında, Yargıtay tarafından haklılığımız onanınca Birkan ve Torun davadan çekilme kararı almışlardı.
KÖKSAL BAYRAKTAR’DAN İŞVEREN SANIK İÇİN FARKLI KARAR İSTEMİ
Sanık Kamil Özkan’ın son avukatı ise ünlü hukuk profesörü ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Köksal Bayraktar oldu. Fenerbahçe şike davasında ve Fransa’da pek çok duruşmada avukatlık yapan Bayraktar’ın karar aşamasında davaya dahil olup süreci uzatması da dikkatlerden kaçmadı. Bayraktar savunmasında, sanık Kamil Özkan’ı kast ederek; “300 kişiyi istihdam eden bir işyerine sahiptir. Karar verirken bu konuyu da göz önünde bulundurmak gerekir” sözleriyle dikkat çekti. Bayraktar’ın bu savunması, Kutay’ın babası Yılmaz Zengingönül’ün şu ifadelerini akıllara getirdi: “Ünal bey’e oğlunuz nasıl oldu da bu süreçte hiç tutuklanmadı diye sorduğumda bana kendisinin işveren olduğunu ve huhkuk jkarşısında bizden üstün bulunduğunu söyledi.”
OĞLUMUZA HALEN VERECEK BİR CEVABIMIZ YOK
Duruşma sonrasında avukatları Özgür İnanç Yağmur ile basın açıklaması yapan Zengingönül ailesi, 2 yıldır yaşadıkları acıyı anlattı. Kaza sırasında 5 yaşında olan küçük oğulları Eray’ın artık 7 yaşında olduğunu söyleyen baba Yılmaz Zengingönül’ün şu sözleri yürekleri acıttı: “Oğlum, ağabeyinin mezarına gittiğimizde cevaplayamayacağım sorular soruyor. Ben de 8 yaşıma gelince ağabeyimin yanına mı gömeceksiniz dediğinde ona yanıt veremiyorum.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.