SON DAKİKA
Hava Durumu

Libya'daki hak edişler ödenecek

Libya Başbakanı Zeydan, Türk şirketlerinin Libya'da yaptığı işlerle ilgili,''Şu anda devam eden projelerle ilgili hak edişler mutlaka öd

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2013 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2013 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Libya Başbakanı Zeydan, Türk şirketlerinin Libya'da yaptığı işlerle ilgili,''Şu anda devam eden projelerle ilgili hak edişler mutlaka ödenecek'' dedi.


 
 

Libya Başbakanı Ali Zeydan'ın onuruna verdiği yemekte konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, iki ülke arasında yüzyıllara varan bir dostluk olduğunu kaydetti.

Libya'nın yeni döneminde en yakınında Türkiye'nin olacağını dile getiren Çağlayan, sözlerine şöyle devam etti:
''Libya'nın ekonomik kazanımlara gittiği bu yolda; Türk müteahhitleri, Türk iş dünyası devrim sırasında Libya'dan en son çıkan, devrim sonrasında ilk başta gelen insanların olduğu bir yapıyı ve Türk -Libyadostluğunu ilelebet devam ettirecektir. 2002 yılında toplam dış ticaretimiz sadece 920 milyon dolarken, 2012 yılını 3,4 milyar dolarlık dış ticaret hacmi ile kapattık. Ümit ediyoruz ki bu ticaret hacmimizi 2013 yılında 5 milyar dolara, önümüzdeki bir kaç yıl içinde de 10 milyar dolara çıkaracağız. Türk firmaları sadece müteahhitlik değil; gerek sanayide, gerek ticarette, gerekse turizmde Libya'nın kalkınması için önemli yatırımlar yapacaklardır.Libya ekonomisinin büyük bir çoğunluğu, enerjiye-petrole dayalı olmasının ötesinde; sanayide de, üretimde de, ticarette de ekonomisini çeşitlendirmiş bir ülke olması konusunda Türk iş dünyası Libyalı kardeşlerinin yanında olacaktır.''

Türk şirketlerin Libya'ya dönmesini istiyoruz

Libya Başbakanı Ali Zeydan ise, Libya hükümetinin 3 ay önce göreve başladığını anımsatarak, 3 ay içinde Türkiye'ye 2. ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türk şirketlerinin daha önce Libya'da yaptığı işleri, kaldığı yerden yapmasını arzu ettiklerini aktaran Zeydan, bu şirketlerin tekrar Libya'ya dönmeleri için ellerinden gelen tüm olanakları sağlamaya hazır olduklarına dikkati çekti.

Duran projelerin yeniden başlaması için bir an önce şirketlerin geri dönmesini beklediklerini vurgulayan Zeydan, bu şirketlerin hemen iş başı yapmaları açısından hükümetin bir karar aldığını, hak edişlerin yüzde 50'sini hemen ödemeye hazır olduklarını kaydetti.

Hak kaybının olmayacağının altını çizen Zeydan, ancak biraz sabır gerektiğini ifade etti. Şu an öncelikleri olduğunu ve bu bunları halletmek zorunda olduklarını vurgulayan Zeydan, zamana ihtiyaç duyduklarını, bunun da bazı şeyleri geciktirebileceğini dile getirdi.

Hak edişler ve zarar-ziyanlar konusunda ortak bir anlayış üzerinde uzlaşılacağını aktaran Zeydan, 2 taraf arasında bir anlaşma sonucu bu konunun üstesinden gelineceğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.